24. kolo
13.02.2010 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - RC Lens 1:0

Lyonu se v letošním ročníku příliš nedaří a i když titul není vzdálen na hony daleko, ideální pozici prozatím rozhodně nemá. V domácím prostředí se celkem natrápil proti Lens, který se nachází v druhé polovině tabulky a umístění kolem středu by pro něj byl na konci ročníku úspěch. Hosté vzdorovali až do závěrečné čtvrthodiny, ovšem Lyon potvrdil svou zkušenost a brankou Césara Delgada ukořistil všechny tři body.

Lyon prozatím okupuje čtvrtou pozici o bod za třetím Lille, na vedoucí duo ztrácí pět bodů a rozhodně tak ze hry o nejcennější trofej není. Lyon sice výsledkově sehrál úspěšnou generálku před úvodním střetnutím v Lize mistrů proti Realu Madrid, jenže podobný výkon by na takového giganta zřejmě nestačil. Lyon tak má rozhodně co napravovat. Zlepšit se musí především útočná fáze, už v předchozím kole uhrál favorit pouze bezbrankovou remízu s Toulouse.

Navíc lepší vstup do zápasu měl vskutku hostující mančaft. Hned v úvodu se do balónu opřel Issam Jemaa, skvělý zákrok tak musel vytáhnout gólman Hugo Lloris. Na druhé straně se domácí prezentovali pokusem Bafetimbiho Gomise z dobrých 18 metrů a brankář Vedran Runje měl značné problémy s jeho likvidací. Do konce půle již diváci příliš zajímavých momentů neviděli a Lens pokračovalo s tlakem i v úvodu druhé části.

Nejprve vyděsil domácí příznivce Kevin Monnet-Paquet z hranice pokutového puntíku, avšak s včasným zákrokem přispěchal opět skvělý Lloris. Jenže po necelé půl hodině se oklepal domácí výběr, když na hřiště přišel Lisandro. Dobré střely na branku Lens vyslali Sidney Govou a Gomis, obě ale bravurně zlikvidoval Runje. Ještě před rozhodující trefou si na rohový kop Miralema Pjanice naskočil Govou a k otevření skóre mu vskutku chyběl kousíček.

Skvělou kombinaci započali dva nejlepší hráči na hřišti Govou s Lisandrem a vypracovali perfektní pozici pro Argentince Delgada. Ten přelstil ofsajdovou past a pohotovou ranou pokořil bezbranného Runjeho. Hosté se snažili udělat něco se stavem v závěrečných minutách, kdy Monnet-Paquet nejvýše vyskočil na rohový kop Sebastiena Roudeta, avšak další skvělý zásah si na konto připsal Lloris.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele