8. kolo
03.10.2009 19:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Nice přestřílelo Valenciennes 3:2

Zápasy Valenciennes v poslední době znamenají nálož gólů. V posledních třech utkání napadalo celkem neuvěřitelných sedmnáct branek, tentokrát ale ani dvě branky VA na výhru nestačily. 3:2 zvítězilo Nice.

Nice bylo před tímto zápasem ve veliké krizi. Od prvního kole již nevyhrálo a v tabulce bylo za Grenoblem předposlední. OGC ale navázalo na zlepšení z Lille, kde remizovalo 1:1, a dnes si poprvé od začátku srpna připsalo tři body. Naopak Valenciennes skončila dlouhá čtyřzápasová série bez prohry, naposledy si tým 3:2 poradil s kandidátem na titul z Marseille.

Góly začaly padat až ve druhém poločase. Za prvních pětačtyřicet minut padla jediná branka - na svědomí ji měli hosté. Trefil se z penalty Mamadou Samassa. V 50. minutě se Valenciennes ujalo již dvoubrankového vedení, náskok navýšil Carlos Sánchez. Domácím ale na otočení zápasu trvalo pouze 9 minut. V 67. minutě uspěl Ben Saada, do 76. minuty se prosadil ještě Echouafni, vlastní gól si připsal obránce David Ducourtioux. Hosté navíc zápas dohrávali bez vyloučeného Cohadeho.

Již v osmé minutě měli hosté obrovskou příležitost. Emerse Faé se zbavil svého strážce a z ideálního úhlu si to mířil na brankáře. Guy Rolland N'Dy Assembe ale jeho úmysl vystihl a jeho pokus skvěle zlikvidoval. O deset minut později byli domácí gólu snad ještě blíž. Skvělý zahravač standardních situací David Helleybuck se opět postavil k přímému kopu, jeho rána ale pouze olízla tyčku Assembého branky.

Nakonec to byli ale hosté z Valenciennes, kteří se prosadili jako první. Ve 40. minutě zahrál rukou v pokutovém území Mickael Pote, nařízenou penaltu pak dokázal proměnit náhradník Mamadou Samassa. Pět minut po začátku druhého poločasu se hosté radovali opět - na Pujolův centr si naběhl Sánchez a poslal svůj tým do vedení 2:0.

V 67. minutě se ale domácí dočkali zasloužené branky. Ben Saada využil centr Moulonguiho a tvrdým volejem poslal míč za záda brankáře Ospiny. Ještě lépe pro domácí se udělalo po dalších 19 minutách. Cohade obdržel za svůj zákrok druhou žlutou kartu a musel odejít do sprch. Domácí početní výhodu prakticky ihned využili. Ben Saadův přímý kop uklidil do branky Echoafni. Konec poločasu patřil také domácím. Samassa omylem hlavičkoval na svou branku, míč před ním ještě tečoval Ducourtioux a neštěstí bylo na světě. V 77. minutě padl poslední gól utkání - na 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele