20. kolo
16.01.2010 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Nancy bylo lepší, ale Lyon vstřelil dva šťastné góly

Nejen v národních pohárech, také v lize se Lyon po novém roce rozjel solidně. Ač to dlouho vypadalo bídně, nakonec výhru proti Nancy vybojoval a posunul se tak v tabulce již na čtvrté místo. O branky se postarali dva sváteční střelci - stoper Cris a defenzivní záložník Gonalons.

Po postupu v Coupe de la Ligue a Coupe de France přišla výhra také v Ligue 1. A to proti houževnatému soupeři, AS Nancy. To podruhé v řadě nestačilo na vlastním stadionu na favorita - v minulém kole podlehlo 0:4 Lille, nyní si poloviční výsledek veze domů Lyon. Ten se díky tomu vyhoupl o dvě příčky vzhůru, na pozice zajišťující evropské poháry pro příští sezonu. Naopak Nancy kleslo již na čtrnácté místo, prohrálo již tři utkání v řadě.

Nancy se dlouho bránilo úspěšně. O cennou remízu přišlo až v samém závěru. K výhře hostí ale zavelel kapitán Cris svou trefou ze 78. minuty. Jeho trefou se dal inspirovat mladíček Maime Gonalons, jenž tak svému týmu dopomohl k nejvyšším ambicím. L'OL nyní chybí k Lize mistrů pouze tři body.

Začátek ale vyšel ideálně domácím. Již po pár minutách duelu mířil Issiar Dia osamocený na brankáře Llorise. Mladý kanonýr si s reprezentačním gólmanem pohrál, dal mu kličku a poslal míč do branky. Rozhodčí ale branku pro ofsajd neuznal a atmosféru na Stade Marcel Picot by v té chvíli nechtěl v jeho kůži zažít asi ani milovník sebevražd.

Dvaadvacetiletý kanonýr znamenal pro obranu neustále nebezpečí. Především jeho mrštnost a rychlost dělala duu Cris-Boumsong problémy. Ono se vlastně ani není co divit. Ještě jednou se tak senegalský kanonýr dostal sám před brankáře. Tentokrát se ale Lloris nedal potupit a zlikvidoval jeho první střelu i následnou dorážku. Zatímco desítka vepředu dělala Lyonu veliké problémy, defenzivu Nancy zase zlobila neúnavná osmnáctka - Bafe Gomis.

Bývalý útočník Saint-Etienne se po kombinaci s Pjanićem dostal k hezké střele zpoza pokutového území, ale gólman Bracigliano byl protentokrát dobře postaven i připraven. Nancy se dařilo zlobit obranu soupeře i po přestávce, v hlavní roli byl - kdo jiný - Issiar Dia. Jean-Alain Boumsong si s mladým forvardem sice hezky zatančil, senegalský hráč ho ale poté bezcitně opustil a opět se šinul na Llorise. Tentokrát ale volil rychlou přízemní ránu bez přípravy. Gólman Francie si poradil. Ač s drobet většími problémy. Míč se od něho odrazil do tyče a od tyče mimo hrací plochu.

Nakonec se ale radovali paradoxně hosté, ač domácí byli pravděpodobně lepším mužstvem. Dvanáct minut před koncem mohli všichni hráči spílat jedinému muži, gólmanu Braciglianovi. Podcenil totiž centr z rohového kopu, míč propadl k volnému Crisovi a ten téměř již na brankové čáře novoročním dárečkem nepohrdl - 0:1.

Šanci na vyrovnání měl Hadji, ale svou šanci trestuhodně zahodil. Nakonec se mu to stalo osudným. Gonalons vypálil z poměrně veliké vzdálenosti - jeho střela byla tečovaná. Gólmana Bracigliana tak z branky tentokrát vinit opravdu nemůžeme. Vítězství 2:0 znamenalo pro Lyon tři body z ligového utkání po dlouhých třech utkáních bez výhry.

Autor: Anna-Marie Kroupová / frenchleague.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
deadlife

nechci nic říkat, ale ten druhý gól Gonalonse padl po rohovém kopu a určitě to nebylo z velké vzdálenosti když napálil Bracigliana z bezprostřední blízkosti (z malého vápna) a od něj balon putoval do sítě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele