20. kolo
17.02.2009 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Valenciennes FC - SM Caen 2:0

Valenciennes prodloužilo svou sérii bez prohry na sedm zápasů. Konečně se mu podařilo získat všechny tři body, když porazilo také sestupem ohrožené Caen 2:0, na který nyní ztrácí pouhý bod. VA se tak dostalo ze sestupového pásma na sedmnáctou příčku, ze které odsunulo St. Étienne.

Domácí se museli obejít v sestavě bez útočníka Darchevilla, který po příchodu ze Skotska ukázal, jak platným hráčem je. Kvůli zranění lýtka ho musel nahradit Pujol.

I bez něj načalo Valenciennes utkání skvělým způsobem. Mater s Ducourtiouxem hezky zakombinovali, míč následně letěl do vápna na volného Lacourta, jenž vstřelil svou první branku v Ligue 1. Na druhé straně se do poločasu o vyrovnaní pokoušel Ben Khalfallah, jeho nepříjemnou střelu nakonec kryl gólman Penneteau.

Hostující Seube měl první tutovku druhé půle. Kapitán Caen zkoušel své štěstí z dálky, pokus se ovšem vychýlil, a tak zamířil jen vedle. Domácí Lacourt mohl zvýšit svůj gólový účet v 71. minutě, Pujolův centr zužitkoval ovšem špatně a míč nasměroval jen nad břevno. Za dvě minuty si role oba hráči vyměnili, jenže ani Pujol po Lacourtově zahrávaném přímém kopu hlavou neskóroval.

Rozhodujícu trefy na 2:0 se nakonec domácí přece jenom dočkali. Zařídil jí v 90. minutě Bangoura, jehož našel dobrou přihrávkou Danic. Pro Valenciennes je to velmi důležitá výhra k boji o záchranu. Caen se naopak propadá hlouběji a hlouběji, nachází se už jen těsně nad sestupovým pásmem a na ligovou výhru čeká už devět utkání.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele