37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Paris Saint-Germain 2:1

Trenér VA Antoine Kombouaré možná bude od příští sezóny koučovat Paris SG, nicméně v předposledním kole Ligue 1 ho porazil 2:1 a se svým týmem si připsal svou kulatou desátou výhru na domácím stánku Stade Nungesser. Hosty poslal do vedení už ve 12. minutě vzkříšený Kežman, ovšem rozhodující nakonec byly dvě domácí branky vstřelené během šesti minut ve druhé půli.

PSG už tak definitivně ztratilo naději na Ligu mistrů, i když ani výhra by na tom nic nezměnila, jelikož třetí Lyon doma s Caen nezaváhal. V tabulce ovšem čtvrté Pařížany předskočilo Toulouse, které vyhrálo 2:0 v Nice. V posledním kole přivítají v Parku princů Monako a rozhodně budou chtít svou pozici získat zpátky. Valenciennes se popere v posledním kole v zachraňujícím se St. Étienne o desátou příčku.

Hosté, kteří začali netradičně se třemi útočníky, odstartovali aktivně. Kežman zakombinoval s Luyindulou, jenž branku netrefil o decimetry. O dvě minuty později odpovědělo VA, když Saez dodal Danicovi, jenže toho nakonec zradila koncovka a zamířil jen vedle. Po rychlé akci ve 12. minutě už se však třepotala síť. K přihrávce zleva od Giulyho se nedostal Luyindula, ovšem Kežman byl za ním na správném místě a z blízkosti se nemýlil.

Ve 25. minutě vytěsňoval míč, který napálil směrem mezi tři tyče domácí Pujol, z brankové čáry za brankáře Landreaua bek Armand. Kdyby PSG využilo závěrečný tlak z první půle, mohlo mít dávno klid. Giulyho ovšem vychytal v největší příležitosti brankář Penneteau.

Domácím se podařilo po půlhodině hry vyrovnat. Danic našel svým přímým kopem Audela, jenž nedal Landreauovi hlavou vůbec žádnou šanci. A o šest minut později strhlo VA vítězství na svou stranu, když Audel sklepl balón pro Pujola, jemuž se střela příliš nepovedla, ale nakonec doklouzala pod Landreauem do branky. Tenhle gól můžeme přičíst na vrub pařížského gólmana.

Pochválit ho můžeme však při zákroku, jímž vychytal výborně Audela. Luyindula mohl v nastaveném čase přece jenom srovnat, avšak brankář Penneteau byl zkrátka proti.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele