21. kolo
17.01.2009 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - AS Nancy-Lorraine 3:0

Letošní premiéra v Ligue 1 se Nancy příliš nevydařila. Poté, co se minulý týden odložil jeho zápas s Nice, smolně prohrálo na hřišti Toulouse. Vlastní gól si totiž dal těsně před pauzou Luiz a jeho kolega v obraně Macaluso také neodehrál nejlepší zápas. Zato toulouský André-Pierre Gignac zářil.

Skvělá forma zdobí domácí mužstvo. To z devíti zápasů prohrálo pouze jednou a hlavní zásluhu na tom má Gignac. Ačkoli na jeho kontě svítí pouze jedna vstřelená branka, prakticky on zničil Nancy. Toulouse vyhrálo 3:0 a zůstává tak v bojích o titul. Jedinou kaňkou je zranění kapitána Etienna Didota, který musel po půhodině předčasně střídat.

Přitom to bylo Nancy, které mohlo jako první v sedmé minutě skórovat. Gavanonův přímý kop ale zlikvidoval dobře brankář Toulouse Carrasso. Na druhé straně kontroval v 18. minutě Daniel Braathen střelou z vápna, ovšem i strážce hostující Bracigliano se proti tomuto pokusu vyznamenal.

Běžela třetí minuta nastavení a už už se zdálo, že poločas skončí bez branek. Jenže drzý Gignac, nejlepší střelec francouzské ligy, vyvinul v poutovém území tlak a obránci Macaluso s Luizem zazmatkovali. Bohužel Brazilcovo odvrácení skončilo nešťastně přesně pod břevnem branky zkoprnělého Bracigliana.

Macaluso chtěl svou chybu napravit ve druhém dějství, když jeho hlavička jasně mířila do sítě, ještě před ní však stál Carrasso, kterému se míč nějak podařilo lapit do své moci. V 81. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu a nezařídil ho nikdo jiný než André-Pierre Gignac. Obránce Macaluso zkrátka neměl svůj den, protože francouzský kanonýr ho hravě obešel a zavěsil.

Svoje další povedené vystoupení dokončil Gignac o sedm minut později, když nacentroval na skórujícího Cesara, jenž upravil na konečných 3:0.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele