29. kolo
21.03.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Série prodlouženy: Rennes s Valenciennes bez branek

Oba týmy pokračují v sérii bez porážky. Zatímco domácí Rennes neprohrálo již šestý zápas v řadě, Valenciennes natáhlo svou sérii na neuvěřitelných dvanáct zápasů.

Domácí i přes získaný bod zůstávají na sedmém místě. Na evropské poháry nyní ztrácí čtyři body. Hosté se z třinácté pozice posunuli o příčku výš. Na sestupové pásmo má nyní náskok již čtyř bodů. Ještě nedávno se přitom VA pohybovalo na chvostu tabulky.

Zápas mohla vyhrát obě mužstva, průběh ale poznamenaly hned dvě červené karty, po jedné na každé straně. V pětadvacáté minutě šel předčasně do sprch domácí Mangane, o půl hodiny později ho následoval hostující Carlos Sanchez.

První šance zápasu přišla ve dvanácté minutě. Dostal se do ní útočník hostů Jean-Claude Darcheville. Svou střelou ale branku netrefil. Další šance hostů přišla po průniku Matera. Ten přešel přes Bocanegru a přesným centrem našel Filipa Šeba. Gólman Douchez ale dokázal na střelu zareagovat.

Šance domácích na výhru utrpěly veliké problémy ve 25. minutě. Za brutální zákrok na Jonathana Lacourta byl totiž vyloučen Mangane. Hostující hráč opustil zápas na nosítkách. Přesto se ve 34. minutě málem domácí radovali z výhry. Thomert prodloužil Douchezův výkop až na Brianda, jehož tvrdý volej levačkou ale hostující gólman s problémy vyrazil.

Na druhé straně se musel činit Douchez, nebezpečně střílel Pujol. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, domácí pak pouze v deseti mužích.

Domácí vstoupili do druhé půle lépe. Již po sedmi minutách se do velké příležitosti dostal Lemoine. Jeho střela z dvaceti metrů se ale pouze otřela o levou tyč Penneteauovy branky. Druhým hráčem, který se předčasně odebral do kabin, se stal hostující Carlos Sanchez, který tvrdým zákrokem skolil Mbiu.

Rennes se místy dostávalo až do drtivého tlaku, hosty ale několikrát zachránil gólman Penneteau. Thomert se po parádní přihrávce Leroye řítil sám na brankáře, nedokázal ale přesně zamířit a nechal svého protivníka vyniknout. Pár minut před koncem vyslal na Penneteaua poslední přesnější střelu Lemoine. Brankář si ale poradil a zápas skončil bez branek.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele