35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - SM Caen 1:0

Po nepovedeném představení ve finále Francouzského poháru proti druholigovému Guingampu si Rennes spravilo chuť na sestupem ohroženém Caen. V zápase byli domácí jasně lepším týmem a snad až na břevno Ben Khalfallaha nepustili soka vůbec do hry. Ten kvůli prohře 0:1 klesl do sestupového pásma. Jedinou branku zařídil bek Petter Hansson.

Svěřenci trenéra Guye Lacombeho měli první gólovou příležitost po 13 minutách, se střelou Mbii si ale poradil hostující brankář Plante. Na druhé straně výrazným způsobem zahrozil Ben Khalfallah, jehož pokus skončil na břevně.

Plante měl však pořád více práce než jeho protihráč Douchez. Zasahovat musel proti Asamoahovi a pak pálil ostrými taktéž Pagis. Ve 27. minutě navíc zázračně vytěsnil strážce mezi třemi tyčemi Caen jeho volej z bezprostřední blízkosti.

Rennes bylo při chuti dále a také dále soupeře tlačilo. Sylvain Marveaux minul branku o decimetry, Asamoah na začátku druhé půle znovu jen ztroskotal na Plantem. Caen vyslalo takovou malou navštívenku v podobě Deroina, ale v 61. minutě tlak domácích vyústil v zasloužený gól. Marveaux našel centrem Hanssona, který nakonec rozboural hlavou neprůstřelnou zeď Planteho.

Caen se na zvrat v poslední půlhodině nezmohlo. Skórovat mohl ještě ze 13 metrů Marveaux, ovšem jednobrankové vedení zůstalo až do konce zápasu. Rennes si díky třem bodům uchovalo naději na boj o evropské poháry. Skvěle mu nahrál bezbrankový výsledek Toulouse s Lille. Caen opět spadlo do sestupových vod. Je osmnácté, na sedmnácté St. Étienne ztrácí dva body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele