27. kolo
08.03.2009 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Auxerre po dlouhé době prohrálo. Z Rennes si odváží porážku 0:2

Pětizápasová série Auxerre bez porážky je u konce. Zatímco se to nepovedlo třeba Toulouse, Rennes přes dvanáctý celek přešlo celkem snadno, když zvítězilo o dvě branky - 2:0.

Rennes se díky dalším získaným bodům posunulo již na šestou příčku Ligue 1. Na čtvrté místo, které zajišťuje účast v Poháru UEFA, ztrácí nyní červeno-černí tři body. Domácí tak navázali na úspěšné výsledky z minulých kol, kdy dokázali venku remizovat s Lyonem nebo porazit osmé Nice. Naopak Auxerre kleslo o jednu příčku níž, na dvanácté místo. Na sestupové příčky má pak náskok pouhých pěti bodů.

Domácí zápas odstartovali jak nejlépe mohli. Již v deváté minutě se radovali z vedoucího gólu, který zařídil bek Bocanegra. Ten si naskočil na Pagisův centr a hlavou překonal bezmocného gólmana Sorina - 1:0. Následnou protiakci vedl polský útočník Ireneusz Jelen s dánským záložníkem Kahlenbergem. Jeho střela ale nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Z gólu se naopak opět radovali domácí. Romain Danz na křídle uvolnil Pagise, ten z první odcentroval na Jimmyho Brianda, který z pokutového území tvrdou ranou zvýšil již na 2:0.

Rennes pokračovalo v ofenzivním představení i po změně stran. Olivier Sorin nejdříve nedovolil potřetí skórovat Pagisovi, na střelu Danze by byl ale i on krátký. Rána ale nakonec skončila nad brankou. Auxerre kontrovalo velkou příležitostí Kahlenberga. Dánský hráč si seběhl mezi obránce domácích, Mbia mu ale míč sebrat nedokázal a záložník běžel sám na gólmana Doucheze. Ten ale dokázal napravit Mbiovo zaváhání a Kahlenbergovu střelu vytěsnil na rohový kop.

Dán se neprosadil ani o několik okamžiků později, když jeho volej z deseti metrů zblokoval obránce Hansson. Rennes tak v nedělním utkání udrželo čisté konto a prodloužilo sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele