15. kolo
22.11.2008 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rodák z Lyonu Giuly sestřelil gólem svůj bývalý klub

Jediný gól Ludovica Giulyho z první půle rozhodl o těsné, zato zasloužené výhře PSG nad vedoucím celkem tabulky Lyonem. Giuly, jenž své první fotbalové krůčky udělal právě v Lyonu, se po centru zprava od Cearáho trefil přesně hlavou.

Nejprve přišlo oficiální rozloučení s portugalským forvardem Pauletou, jenž se rozhodl ukončit profesionální kariéru. V PSG dlouhá léta působil a prožil tam svá nejlepší fotbalová léta. Určitě mu zatrnulo, že jeho klub, ve kterém nyní bude dělat skauta, už ve třetí minutě mohl inkasovat. Pokus Edersona se odrazil na druhou stranu vápna ke kanonýru Benzemovi, jenž z halfvoleje prověřil připravenost brankáře Landreaua.

Celé utkání se hrál hezký a rychlý fotbal, ovšem emoce někdy vzplály natolik, že hráči do sebe zajížděli hlava nehlava. Ač bylo ostrých zákroků na obou stranách několik, sudí Lannoy se s udělováním žlutých karet polepšil až ve druhém dějství.

Pařížané drželi první půlhodinu míč více na kopačkách. Hoarau z přímého kopu z velké dálky přestřelil snad o tři metry, kolega Rothen nebyl se svým pokusem o nic přesnější. Ve 25. minutě rozhodl jediným gólem celé utkání Ludovic Giuly. Domácí zahráli rychlý aut, po pravé straně unikl následně Ceará, který našel na zadní tyči přesně hlavičkujícího záložníka.

Do konce půle se Lyon snažil o vyrovnání, pro Landreaua byla hodně nepříjemná skákající střela Govoua, pak vymyslel šajtlí skvělý krátký centr hostující Cris, jenže Fred na míč o decimetry nedosáhl.

Hned na začátku druhé půle zkoušel štěstí hlavou ze záklonu Giuly, Llorise ale jeho pokus zastrašit nemohl. V 56. minutě Källström centroval na tyč nebezpečně z přímého kopu, Landreau nakonec před dotírajícím Fredem radši vyrazil do zámezí.

V 63. minutě se PSG dožadovalo penalty. Sedmnáctiletý Kolodzieczak, jenž nahradil už ve 12. minutě zraněného Réveilléra, srazil v pokutovém území Giulyho, sudí Lannoy ale nechal pokračovat ve hře. Následně z trestného kopu pálil jen doprostřed branky domácí Rothen a ani Juninho nebyl se zahráním své standardky, podstatně vzdálenější, o nic lepší.

V 77. minutě se Brazilec poroučel ze hřiště. Juninhovi ujely nervy a naprosto zbytečně podkopl Armanda, za což dostal právem červenou kartu. Ze vzteku pak v útrobách stadionu kopal do dveří. Lyon to nezabalil, vyrovnat mohli ke konci zápasu Källström, jehož přízemní střelu Landreau bez problémů lapil, a Fred, který svůj prudký projektil zamířil také jen do rukavic připraveného domácího brankáře.

Lyon tak podruhé v sezóně v Ligue 1 prohrál, PSG si připisuje již třetí výhru v řadě.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fans PSG přeji výhru a určitě budu sledovat v TV jak to dopadne...určitě prestižní utkání...a při marodce Lyonu by jsme mohli mít cestu k bodům doma lehčí...allez PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele