23. kolo
08.02.2009 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 1:0

Šlágr kola mezi Marseille a Bordeaux sice přinesl několik vyložených šancí na obou stranách, skóre se však měnilo pouze jednou. O vítězství domácího týmu nejtěsnějším možným rozdílem rozhodla 57. minuta, kdy si míč do vlastní branky srazil Chamakh a "rozhodl" o vítězství Marseille. Vypjaté utkání nedohrál hostující Diawara, který byl po druhé žluté kartě v samotném závěru zápasu vyloučen.

První dobrou příležitost měl na kopačkách Chamakh, ale jeho střela mířila mimo tři tyče Marseille. O pár chvil později se zkoušel prosadit Jussie, ani on však nemířil dostatečně přesně. Za domácí zahrozil nejprve Wiltord, který z bezprostřední blízkosti přestřelil branku Bordeaux a následně hned Rodriguez, jenž nedokázal usměrnit přímý kop Zianiho do sítě. Největší šanci první půle zahodil Cavenaghi, kterého vychytal brankář Marseille Mandanda.

Zlom utkání přišel v 57. minutě, domácí tým zahrával přímý kop, míč se na hranici malého vápna dostal až na hlavu Chamakha, který se ho snažil odehrát do bezpečí, avšak jeho prudká hlavička si našla cestu přímo do vlastní branky. Hosté se sice pokoušeli o vyrovnání, ale jejich snaha ztroskotávala na obranné hrázi Marseille. Vážnější příležitost si dokázal vytvořit Gourcuff, ale ani jeho hlavička si cestu do branky nenašla. Patnáct minut před závěrečným hvizdem mohl vítězství Marseille potvrdit Wiltord, nedokázal však překonat brankáře Ramého. Závěr utkání byl plný emocí, po jedné z mnoha strkanic byl vyloučen Diawara. V nervózním závěru střetnutí si Marseille dokázala udržet jednobrankový náskok a může se radovat ze zisku tří bodů, které ji vrátily zpět do bojů o nejvyšší příčky.

Vítězství Marseille "nahrálo" fotbalistům Lyonu, kteří se svým pronásledovatelům vzdálili na rozdíl čtyř bodů. Domácí výběr je se ziskem 41 bodů na čtvrtém místě, Bordeaux má o bod více a patří mu druhá pozice.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipnul bych 0

Reagovat
smazaný uživatel

ja 1

Reagovat
smazaný uživatel

OM RULEZZ 3 body zůstanou na Stade Vélodrome

Reagovat
smazaný uživatel

plichta jak víno 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Yeeees,jste my nevěřily

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele