29. kolo
22.03.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon porazil Sochaux 2:0 a je opět v čele

Lyon nepřipustil překvapení a na svém stadionu si poradil se sestupem ohroženým Sochaux. Sedminásobný mistr Ligue 1 se tak opět posunul do čela tabulky, Sochaux musí stále řešit sestupové potíže.

Lyonští zaznamenali výhru po více jak měsíci čekání, odvrátili tak nepříjemnou hrozbu sedmi utkání bez výhry. Díky zisku tří bodů se vrátili na první místo, kde vystřídali Marseille. Ta na obhájce titulu ztrácí jediný bod. Naopak Sochaux musí stále řešit sestupové potíže. Vznáší se sice stále nad sestupovými vodami, na osmnácté Saint-Etienne ale nemá bodový náskok.

První vážnější šance zápasu přišla po osmi minutách hry. Källström našel svým centrem z rohového kopu hlavu Edersona, ten ale nezamířil přesně a míč skončil mimo brankovou konstrukci. Brazilský záložník se už nemýlil o pět minut později. Zpoza pokutového území vyslal na Richerta tvrdý volej a gólman hostů byl bez šance - 1:0.

Hosté kontrovali nebezpečnou střelou Václava Svěrkoše. Jeho střela z dálky pořádně protáhla Huga Llorise v bráně Lyonu. Po půlhodině hry se opět připomněli borci Sochaux. Z přímého kopu pálil Maurice-Belay, jeho rána ale mířila doprostřed brány. O pět minut později se musel opět činit Richert. Pohotovým zákrokem dokázal vyrazit Källströmův pokus levačkou. Těsně před koncem poločasu pak nedovolil domácím zvýšit náskok podruhé, když zneškodnil i střelu Clerca z pokutového území.

Do druhé půle vstoupili jasně lépe hosté. Do zakončení se nejdříve prodral Erding, gólman Lyonu byl ale pozorný a střelu vyrazil. Poté se do šance dostal i Svěrkoš, i napodruhé byl ale úspěšnější Lloris. Následný přímý kop Dalmata mezi tři tyče nezamířil. Nakonec to byl Lyon, který vstřelil druhý gól zápasu. Juninho přesným centrem našel dobíhajícího Mouniera, který byl na hřišti necelých pět minut, jeho první pokus ale dokázal Richert vyrazit, na následnou dorážku už byl ale krátký a Lyon mohl slavit vedení 2:0.

Poslední šanci zápasu spálil mladý turecký útočník Erding. Po Boudebouzově přímém kopu našla jeho hlavička opět pouze náruč jistého Llorise. Lyon tak dokázal vyhrát důležité utkání a zůstává v čele tabulky i pro následující kolo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (A Svěrky se zas trefí)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele