35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 0:2

Marseille si díky dvěma trefám Nianga z první a Brandaa z druhé půle upevnila vedoucí pozici. Na druhém místě ale stále číhá Bordeaux se stejným počtem bodů, jelikož také nezaváhalo ve Valenciennes. Hosté neměli tak těžkou práci, jak se nakonec očekávalo. Až na přímé kopy nebylo aktuálně deváté Nice, které předehnalo v tabulce Auxerre, skoro vůbec nebezpečné.

Že by však chtělo Nice předem něco vzdávat, to se v úvodu zápasu určitě nepotvrdilo. Jen horko těžko až na brankové čáře musel likvidovat v 17. minutě přímý kop Ben Saady gólman Mandanda. Jenže domácí plány na potrápení soupeře jim zhatila trefa Nianga o devět minut později. Ten se po přihrávce Cheyroue prodral na hranici vápna a zamířil přízemní střelou přesně k pravé tyči.

Ben Saada chtěl znovu brankáře Mandandu překonat z přímého kopu, jenže stejně jako při prvním i na tento byl dobře marseillský brankář připraven. Hatem Ben Arfa mohl ještě před přestávkou zdvojnásobit vedení, stoper Vincent Hognon mu v jeho podnikání skvěle zamezil.

Ben Arfa však nemusel smutnit. Po půlhodině hry založila Marseille rychlý protiútok a během několika vteřin byla před vápnem Nice. Taiwo pak už jen nacentroval přes brankáře Ospinu zleva ke vzdálenější tyči na Brandaa, který hlavou prázdnou branku nemohl minout. Niang o pár minut později pálil těsně nad.

Domácí se nedokázali ze dvou obdržených gólů oklepat. Kvalita fotbalu byla jasně na straně Olympiqueu, jenž si už do konce zápasu tři body pohlídal. Snad jen Sableho střela z přímého kopu ohrozila Mandandu, jenže ten opět ukázal, že proti nebezpečným standardkám se mu dnes náramně dařilo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
Lahvac-CZ

Marseille vyhraje. O tom neí pochyb. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele