21. kolo
17.01.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mizerná forma Auxerre pokračuje, padlo v Nice

Nice zapomnělo na špatnou formu z konce minulého roku a ve své ligové premiéře v roce 2009 si připsalo tři body za výhru nad Trápícím se Auxerre. To nevyhrálo již sedmkrát v řadě a kleslo na šestnácté místo - s třemi body náskoku na v tuto chvíli sestupující Sochaux.

Nice do nového roku vstoupilo v dobré formě, nejdříve si v ligovém poháru poradilo s prvoligovým Le Havrem 1:0 a nyní porazilo i Auxerre. Díky tříbodovému zisku se tým Frederica Antonettiho posunul na šesté místo - na lídra z Lyonu ztrácí devět bodů. Zatímco Nice se v novém roce daří, Auxerre ještě více prohloubilo svou krizi, která se táhne již od konce listopadu. Od té doby totiž modří ještě nevyhráli a připsali si pouze jeden bod za remízu s Grenoblem. V ligovém poháru dokonce nestačili na druholigové Ajaccio, kterému v prodloužení podlehli 1:2.

Domácí se dostali do vedení až ve druhé půli. Skóre otevřel jednadvacetiletý mladíky Rémy, který vstřelil již svůj sedmý gól v sezoně. Stal se tak nejlepším střelcem červeno-černých. Druhý gól přidal Habib Bamogo, který v nastavení uzavřel skóre na 2:0.

Do první šance zápasu se probili hosté. Centr Benoita Pedrettiho uklidili domácí obránci pouze k Oliechovi. Ten ale svůj volej nedokázal přesně umístit a míč v klidu sklidil gólman Ospina.

Nejlepší šance Nice přišly těsně po sobě a obě je měl na svědomí útočník Anthony Modeste. Kombinace mladíků Rémyho s Modestem vyvrcholila střelou druhého jmenovaného. Olivier Sorlin tvrdou ránu jen s problémy vyrazil na rohový kop.

Druhá šance Modesteho přišla asi minutu po té první. Cyril Rool poslal dvacetiletého útočníka do samostatného úniku, Modeste ale z první bránu netrefil a nepřipsal si tak svůj druhý gól v sezoně.

Nice se po 50 minutách zaslouženě ujalo vedení. Helleybuckův roh zblokoval Cyril Rool na lépe postaveného Rémyho. Jeho střelu Sorlin pouze vyrazil před sebe a mladý Francouz neměl problémy s doražením míče do prázdné brány.

Domácí nepustili Auxerre do žádného vážnějšího tlaku a i nadále patřili k lepšímu týmu. Druhý gól mohl po skvělé individuální akci přidat Rémy. Po slalomu mezi hostujícími obránci ale jeho radost zastavila tyčka.

Nice se ale druhého gólu přesto dočkalo. Druhým střelcem červeno-černých se po centru Diakiteho a přihrávce Faeho stal Bamogo. Ten si připsal již svůj šestý gól v sezoně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele