33. kolo
26.04.2009 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille vyhrála v Lille a kráčí za titulem

Zajímavý zápas byl k vidění v Lille, domácí v závěru prvního poločasu zahodili penaltu, v úvodu toho druhého se však zásluhou Hazarda ujali vedení. Odpověď Marseille přišla mezi 54. a 57. minutou, kdy hosté vstřelili dva góly a rozhodli o své výhře 2:1.

Šesté ligové vítězství Marseille v řadě znamená již pětibodový náskok v čele tabulky před jejími pronásledovateli. Na rozdíl dvou bodů se však může ve středeční dohrávce 33. kola Ligue 1 dotáhnout Bordeaux, pokud dokáže zvítězit v Rennes.

Hned patnáctá minuta přinesla sporný okamžik, domácí Beria fauloval v pokutovém území Nianga, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá. Faul v šestnáctce, ale na opačné straně, byl k vidění i čtyři minuty před poločasovým hvizdem - tentokrát ale rozhodčí už penaltu nařídil. K exekuci se postavil Bastos, ale jeho tvrdá střela příliš přesnosti neměla a mířila doprostřed branky, kde ji zneškodnil gólman Mandanda.

První gól tak diváci viděli až ve 49. minutě, obraně hostů utekla dvojice Vittek - Hazard. Prvně jmenovaný vyslal šikovnou přihrávku na Hazarda, který se řítil sám na branku Marseille a střelou pod padajícím gólmanem otevřel gólový účet zápasu.

Smrtící odpověď Marseille přišla o pár chvil později. V 54. minutě se míč po závaru před brankou Lille odrazil až na hranici pokutového území, kde stál Cheyrou a přízemní střelou překvapil i brankáře Malickiho. To ale nebylo ze strany Marseille všechno, o 180 vteřin později se skóre měnilo podruhé. Obraně utekl Niang a podobnou střelou, jako byla ta Cheyrouvova, vystřelil hostům tři body.

Lille mohlo vyrovnat v závěru zápasu, ale již překonaného gólmana Mandandu zastoupil na brankové čáře obránce Civelli. Marseille si tak odváží velmi cenné tři body, které budou hrát v bitvě o ligový trůn důležitou roli.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele