24. kolo
15.02.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Sochaux - Toulouse FC 1:2

André-Pierre Gignac svou patnáctou brankou v sezóně na 2:1 rozhodl o výhře Toulouse ze hřiště Sochaux. Přitom zachraňující se Sochaux mělo zápas rozjetý slibně. A kdyby Svěrkoš v 19. minutě nenastřelil jen břevno, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak.

Pro domácí začal zápas parádně, už po 12 minutách se totiž ujali vedení. Přímý kop Maurice-Belaye vyvolal před brankou Toulouse takový chaos, že jeho brankář Blondel ani neměl čas zareagovat na dorážku Afolabiho u tyče, jenž zkrátka stál ve správnou chvíli na správném místě. Hned za sedm minut mohl zdvojnásobit vedení Václav Svěrkoš. Jenže ke smůle Sochaux orazítkovala jeho bomba pouze břevno.

Na nastřelené brankové konstrukce to bylo ovšem 1:1. Gignac všem na Stade Bonal ukázal, proč je nejlepším střelcem Ligue 1. Dostal od Sochaux příliš prostoru, kontroloval míč skoro až od rohového praporku a poté nastřelil stejně jako Svěrkoš břevno. O chvilku později už však Toulouse vyrovnalo. Na přímý kop Mathieuho se vyšrouboval do výšky domácí stoper Faty, jenže místo odvrácení do bezpečí zamířil přesně do vlastní sítě.

Ještě do poločasu se snažil vrátit Sochaux vedení Mikari, ale jeho pokus z dobré pozice dokázal srazit mimo Cetto.

Toulouse bylo ve druhém poločase lepším mužstvem. Zaslouženě se ujalo vedení v 67. minutě, když Capoueho centr našel Gignace, ten se zbavil obránce Fatyho, toho, který "přispěl" k vyrovnání, a z úhlu přesně zamířil za záda Richerta. Jedinou větší příležitost ke srovnání měl Svěrkošův kolega z útoku Turek Erding, pokus však chytil bez větších problémů Blondel.

Sochaux zůstává na předposlední příčce se čtyřbodovou ztrátou na odpoutání se od sestupového pásma, Toulouse se posunulo na výtečnou třetí příčku, bod za druhé PSG.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sochaux musí vyhrát!!!! Svěrki! Svěrki, Svěrki ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidím na 1-ku.Toulose dnes svoji sérii bez porážky ukončí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele