37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sochaux porazilo Nantes 2:1 a je blízko záchrany

Sochaux si doma poradilo se svým konkurentem o udržení z Nantes a výrazně tak zvýšilo své naděje na udržení. Naopak jeho dnešní soupeř má sestup prakticky jistý.

Nantes se v posledních týdnech vůbec nedaří, což potvrdilo i na hřišti Sochaux. Po čtyřech zápasech bez výhry si připsalo další; jedná se o čtvrtou prohru z posledních pěti duelů. Zůstává tak na předposledním místě, na nesestupové sedmnácté místo ale ztrácí již tři body. Naopak Sochaux dokázalo zabrat v pravou chvíli, když po prohře v Caen porazilo přímého konkurenta o udržení a posunulo se na patnácté místo. Na sestupové příčky má náskok dvou bodů.

Zápas lépe začali domácí borci. Již po půlhodině hry se prosadil nadějný turecký útočník Mevlut Erding, který si připsal již svou desátou trefu v sezoně. Do poločasu ještě stihl náskok navýšit nigerijský Rabiu Afolabi. Za hosty dokázal již pouze upravit stav v 61. minutě z penalty Bagayko.

Již po několika minutách se do nebezpečné pozice dostal český útočník Václav Svěrkoš. Míč se k němu odrazil po Dalmatově přímém kopu, forvard Sochaux si ale s nabídnutou šancí neporadil podle představ a jeho střelu gólman Alonzo zneškodnil. O pár minut později se do šance řítil Afolabi, ještě před ním ale dokázal míč lapit opět pozorný Alonzo.

První šance Nantes přišla po čtvrthodině hry. Teddy Richert si ale stejně jako jeho protějšek v brance Nantes se střelou poradil. Ve 34. minutě se již ale radovali domácí příznivci. Důvod jim k tomu dal útočník Melvut Erding, který usměrnil Marvinův centr z přímého kopu za bezmocného brankáře Alonza - 1:0.

Ještě před koncem poločasu se z druhého gólu mohl radovat obránce Rabiu Afolabi. Na počátku akce stál opět Martin Marvin se svým přímým kopem, tentokrát ale našel právě Nigerijce, který si s nabídnutou šancí poradil stejně bravurně jako o pár minut před ním Erding - gól do šatny znamenal vedení domácích 2:0.

Hosté se v 61. minutě dočkali gólu naděje. Nabídnutou penaltu po faulu Afolabiho na střídajícího Klasniče dokázal využít Bagayoko. Ten poslal brankáře Richerta na druhou stranu. Sochaux mohlo bleskově odpovědět. Boudebouzův přímý kop ale nakonec skončil mimo hostující branku. Lépe ale zakončili zápas Nantesští. Velkou dávku štěstí si Richert vybral při voleji Capouaeho, jenž skončil na tyčce. Poslední zákrok zápasu opět předvedl Richert, který zneškodnil Abdounovu hlavičku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele