38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - AJ Auxerre 2:1

Nantes sice dokázalo porazit v letošním roce velmi silné Auxerre 2:1, přesto se s Ligue 1 loučí. Záchranu v soutěži nevystřelili ani branky Klasniče a Bagayoka. Za hosty se gólově prosadil Berthod. Už před utkáním bylo jasné, že Auxerre skončí na osmém místě v případě jakéhokoliv výsledku.

Domácí podali jeden z nejlepších výkonů za celou sezónu, ale jejich probuzení "pět minut po dvanácté" je v nejvyšší francouzské soutěži už nezachránilo.

Diváci se dočkali brzké branky, ve 12. minutě Capoue přesně přihrál Klasničovi, pro kterého nebyl problém ze tří metrů poslat míč za záda bezmocného Sorina. Vyrovnáno mohlo být o pět minut později, ale Dudka nedokázal svoji střelu usměrnit mezi tři tyče. Poté se ve dvou dobrých příležitostech objevili domácí, ale Bagayoko hlavičkoval těsně nad břevno. O pár chvil později zahrávali fotbalisté Nantes přímý kop, který se snažil hlavou odvrátit stoper Auxerre Hangbart, ale míč trefil nešikovně a málem si vstřelil vlastní gól.

Druhý poločas přinesl po jedné brance na každé straně. Hostům se podařilo vyrovnat tři minuty po změně stran. Oliech byl sice v pokutovém území faulován, ale sudí nechal hostům výhodu, kterou dokázal Berthod přetavit ve vyrovnávací gól. Nantes se s Ligue 1 ale rozloučilo vítězstvím, v 53. minutě si Bagayoko pohrál s obranou hostů a přesnou střelou k tyči upravil na konečných 2:1.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele