27. kolo
07.03.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Landreau chytil penaltu, PSG potřetí vítězí

I bez Makeleleho a Sessegnona v sestavě se podařilo Pařížanům zvítězit na půdě vždy nepříjemného Lorientu. Zápas rozhodla parádní trefa Giulyho z první půle. Lorient nehrál špatný fotbal, v 81. minutě však neproměnil pokutový kop Saifi, takže se ze tří bodů nakonec radoval soupeř.

Lorient probudil do té doby spící PSG v deváté minutě. Rohový kop domácího Vahiruy našel Amalfitana, ten vrátil míč zpátky exekutorovi této standardky, jenž rozezvonil břevno. Vahirua poté perfektně uvolnil do šance na levě straně již uzdraveného Gameira. Landreau však za obranu zastoupil a Gameirův pokus kryl. I když o trochu lepší herní projev měl Lorient, udeřilo z ničeho nic PSG.

Ceárův přímý kop doplachtil k Hoarauovi, který klasicky hlavou míč posunul na hranici vápna na Giulyho. Bývalý francouzský reprezentant ukázal, že i v jeho 32 letech mu to slušně kope, a úžasnou volejí poslal hosty do vedení. Za dvě minuty to mohlo být o dvě branky, gólman Audard ale střelu Hoaraua zlikvidoval.

Pak to zkoušel střelou z přímého kopu Rothen, ale na Audarda taktéž nevyzrál. Do poločasu mohli domácí z obrovské příležitosti vyrovnat. Jouffre prověřil skvělého Landreaua pravačkou, pokus hostující gólman vyrazil jen před Amalfitana. Ten nezazmatkoval, ještě vyšperkoval do lepší pozice pro Vahiruu, jenže když už mezi třemi tyčemi nestál Landreau, zastoupil ho na brankové čáře stoper Traoré.

Ve druhé půli pálil na Audarda z osmnácti metrů Chantome, avšak neuspěl. Na druhé straně se prezentoval nebezpečným pokusem Amalfitano. Lorient deset minut před koncem zahodil obrovskou možnost na vyrovnání. Traoré zahrál v pokutovém území rukou a sudí Falcone neměl problém odpískat penaltu. Jenže tu Saifi kopl hodně špatně, a tak Landreau uchoval jednoduchým zákrokem tři body pro Paříž.

Druhé PSG už stáhlo náskok na vedoucí Lyon na rozdíl jednoho bodu. Tak to po tomto kole zůstane, protože Olympique znovu zaváhal a prohrál na půdě Lille. Přitom před dvěma koly byl rozdíl mezi oběma mužstvy na šesti bodech. Lorient klesl o příčku níže na desáté místo a na ligovou výhru čeká dlouhých 10 zápasů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele