29. kolo
22.03.2009 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Lorient přehrál St. Étienne, to je stále osmnácté

Lorient zakončil svou desetizápasovou sérii bez výhry ve velkém stylu. Na domácím stadionu přejel Saint-Etienne 3:1 a nedovolil tak svému soupeři vystoupat ze sestupové zóny.

Lorient čekal na výhru od 14. prosince, kdy si poradil v Le Havru s tamním celkem 3:1. Od té doby nasbíral pouze šest bodů a tabulkou klesal níž a níž. Díky nedělnímu bodovému zisku se ale z třinácté pozice posunul o dvě příčky vzhůru a na sestupové pásmo má náskok šesti bodů. Naopak Saint-Etienne prohrálo podruhé v řadě a nadále zůstává na sestupovém osmnáctém místě.

První zajímavá situace a s ní i gól přišel po dvanácti minutách hry. Kevin Gameiro zprava nacentroval na nabíhajícího Amalfitana, ten si míč posunul dopředu a tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre zápasu - 1:0. Domácí zvýšili svůj náskok o necelou minutu později. Obrana hostů ztratila míč a umožnila tak Vahiruovi postupovat samotnému na branku. Francouzský útočník si vedl zkušeně a gólmana Janota překonal kličkou - 2:0.

Brankář hostů se poprvé vážněji poznal s balónem o pár minut později, když dokázal zlikvidovat nebezpečnou Gameirovu střelu. O šest minut později se ze snížení mohl radovat právě Janotův tým. Dmitri Payet svým pasem z přímého kopu našel neobsazeného Benalouana, který hlavou vsítil svůj první gól v sezoně.

Ve druhé části byli jasně lepší hosté, nedokázali ale využít své šance. Fabien Audard nejprve nedovolil vyrovnat Paulu Machadovi, následná střela Varraulta šla mimo branku. Právě Varrault se podepsal pod třetí gól domácích, když pod tlakem přenechal míč Jouffremu. Ten neváhal a poslal míč na lépe postaveného Saïfiho, který překonal Janota střelou k tyči - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele