17. kolo
07.12.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorient opět vyhrál, tentokrát porazil Nancy

Lorient potvrdil svou stoupající formu v domácím zápase proti Nancy. Pět minut před koncem rozhodl zápas francouzský útočník Gameiro.

Lorient neprohrál již počtvrté v řadě a posunul se tak již na jedenácté místo. V uplynulém měsíci si oranžoví dokázali poradit s Marseille i Toulouse, bod pak vybojovali proti Lille. Zato Nancy se poslední dobou nedaří, po přestřelce v Poháru UEFA prohráli v domácí soutěži podruhé v řadě a zůstávají na patnácté pozici s devatenácti body.

Domácí se mohli z gólu radovat již po sedmi odehraných minutách, Gameiro se po kombinaci s Vahiruou nebál vystřelit a jeho ránu zkrotilo až břevno. Dalším, kdo se mohl zapsat do statistik zápasu, byl Amalfitano. Jeho hlavička po rohovém kopu ale opět pouze lízla břevno a hrálo se od branky hostů.

Nejlepším hráčem na hřišti byl určitě Vahirua, který se podílel snad na všech šancích svého týmu. Tu další připravil opět pro Amalfitana, jehož tvrdou ránu dokázal gólman Gregorini se štěstím vyrazit. První šance hostů v prvním poločase přišla až těsně před hvizdem hlavního sudího. Mickael Chretien napálil míč na bránu domácího Lorientu, gólman Audart ale neměl se střelou vážnější problémy.

Hosté se k útočení dostali až po změně stran. Dvě minuty po zahájení druhé půle se musel Audard vytáhnout proti přímému kopu Berenguera, o čtvrt hodiny později čelil tvrdé ráně Gavanona.

Přestože bylo Nancy ve druhém poločase lepším týmem, vedení se ujali domácí. Fabrice Aurel nacentroval na vzdálenější týč, kde svým nekompromisním volejem nedal útočník Gameiro brankáři šanci. Lorient mohl pojistku přidat v nastaveném čase - Abrielova střela ale za zády Gregoriniho neskončila.

Z bodu se tak nakonec málem radovali hosté, pár vteřin před koncem zápasu se v šanci objevil Youssouf Hadji. Jeho hlavičku ale dokázal zastavit gólman Audart a Lorient se tak mohl radovat ze své šesté výhry v sezoně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele