4. kolo
31.08.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

Fotbalisté Lyonu si udrželi svou neporazitelnost v této sezóně, když zaslouženě zvítězili v derby s domácím St.Etienne 1:0. O jedinou branku utkání se postaral francouzský reprezentant Karim Benzema, pro něhož to byl již čtvrtý gól v právě probíhajícím ligovém ročníku.

Něco málo přes 34 tisíc diváků vidělo hned od počátku jasnou převahu Lyonu a už v 9. minutě zahrozil s přímého kopu brazilský špílmachr Juninho, jehož pěkně umístěnou střelu vytěsnil gólman domácích Jody Viviani. Ten samý hráč se vzápětí vytáhl skvělým zákrokem proti šanci Benzemy a držel naděje svého týmu na bodový zisk v reálné oblasti.

Jeho protějšek v brance hostí Hugo Lloris si první zákrok připsal krátce poté, ale s pokusem Bafetimbi Gomise neměl vůbec žádné potíže. Lyon naopak mohl těsně před přestávkou poslat do vedení opět Juninho, jenže s jeho trestným kopem si i napodruhé poradil Viviani.

Jedinou branku nedělního utkání vsítili po deseti minutách druhého poločasu hráči favorizovaného Lyonu, když se po chybě v rozehrávce obránců St.Etienne míče zmocnil Ederson, na hranici vápna uvolnil Benzemu a ten střelou k vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení.

Domácí se po inkasované brance tlačili stále více dopředu a v 65. minutě se do velké příležitosti dostal Mouhamadou Dabo, jehož zakončení vytěsnil Lloris s velkými potížemi na rohový kop. Na druhé straně mohl o osudu utkání definitivně rozhodnout střídající Frederic Piquionne, který se v šanci ocitl jako blesk z čistého nebe, ale střelu mířící do horního rohu branky vytěsnil skvělým zákrokem Viviani. Do konce utkání se však již nic podstatného nestalo a Lyonští si tak ze stadionu Geoffrey-Goucharda odvezli plný bodový zisk.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

St. Etienne bude doma tvrdý ořísek, ale bodík pro nás bude! tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1x??????????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele