25. kolo
21.02.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lyon získal díky výhře nad Nancy rozhodující náskok

Lyon hraje již v úterý osmifinále Ligy mistrů, takže šetřil některé klíčové osoby. Od začátku nehráli třeba Benzema, Juninho nebo Ederson. Přesto se mu podařilo na půdě v poslední době trápícího se Nancy, které v 50. minutě neproměnilo pokutový kop, zvítězit 2:0 a získat náskok šesti bodů na vedoucí pozici.

Hosté měli i v poloviční sestavě skvělý vstup do zápasu, ke konci poločasu ale jako by trochu uvadali, ačkoli Nancy prostě nemělo na to, aby jejich pasivitu potrestalo. Delgado oslavil svůj návrat do základní sestavy asistencí na první branku utkání Crise, který se po zahraném rohovém kopu Boumsonga a následné teči Delgada na vzdálenější tyči bez problémů prosadil.

O chvilku později argentinský záložník obehrál Bracigliana, jenže střela neměla dostatečnou sílu a parametry, takže brankovou čáru nakonec nepřešla. Olympique tak do poločasu v poklidu nad bezmocným Nancy vedl o jednu branku.

Když už se domácím nepodařilo vytvořit si kreativní gólovou příležitost, dopomohla jim k tomu nařízená penalta, když najednou v pokutovém území spadl na zem Brison. Jenže Hadji na gólmana Llorise nevyzrál. Od té doby si hosté udržovali vedení a občas si i zaútočili. 25 minut před koncem přišel na hřiště Benzema a po pasu Makouna pohodlně zakončil za brankáře Bracigliana.

Lyon zvítězil potřetí za sebou a po zaváhání Tolouse i PSG míří za obhajobou ligového titulu. Nancy si připsalo již druhou domácí porážku za sebou, drží se ve středu tabulky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele