35. kolo
13.05.2009 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:2

Duely ve středu tabulky mohou skončit jakkoliv, oba výběry totiž už nemají trable se záchranářskými prácemi a do pohárové Evropy je hodně daleko. Většinou si tyto týmy s chutí zastřílejí, a to se potvrdilo i v tomto střetnutí. Navíc Lorient se díky vydřenému bodu dostal do první poloviny tabulky na desátou příčku, o jedno místečko poskočilo taktéž Nancy, které je tedy třinácté.

Přitom domácí mohli pohodlně vyhrát, vedli dokonce už dvougólovým rozdílem, jenže deset minut před pauzou se nechal vyloučit Abdeslam Ouaddou. I když dokázalo Nancy během té doby navýšit z 1:0 na 2:0, v závěru hráčům došly síly v dresu Lorientu dvakrát udeřil hrot Gameiro. Po celkem nudném začátku šli domácí do vedení krátce před půlhodinou hry, přímý volný kop Benjamin Gavonona si do vlastní sítě srazil nešťastně Saifi a brankář v protipohybu již nezareagoval.

Jenže o osm minut později musel zatáhnout za záchranou brzdu Ouaddou a poslal proto k zemi aktivního Gameira. I když hosté nesrovnali, červená karta pro domácího playera pro ně byl velmi potěšitelnou zprávou. Domácí ale tlačili i dál a mohli se uklidnit po sólu Dia přes tři hráče, jeho rána ale minula pravý horní roh o centimetry. Po pauze se však Nancy dočkalo. Výstavní trefa se povedla Samimu, jenž po přímém volném kopu Gavonona vyšvihl parádní nůžky a gólman Cappone neměl nárok.

Jenže v tomto momentě veškerá zábava pro domácí skončila a od 50. minuty začal hrát i Lorient. Nejprve ještě nebyl úspěšný po skvělém přechodu přes beka Fabrice Abriela Gameiro, jistý zákrok vytáhl Gregorini. Avšak o tři minuty později v tváří tvář Gregorinimu po skvělém zpracování hezkou střelou k tyči již dostal hosty do hry - 2:1. O něco později se opět musel vytáhnout brankář Gregorini, který ukryl v náruči nepříjemný pokus Morgana Amalfitanoa.

Nicméně Lorient se dočkal osm minut před koncem. Rána z hranice vápna od Gabriela Obertana skončila sice ještě jenom na tyči, Saifi pak ale namazal důraznému Gameirovia ten a do prázdné branky s přehledem vyrovnával. V poslední desetiminutovce mohli dokonat senzační obrat Yazid Mansouri a Christophe Jallet, výsledek již ale zůstal nezměněn. V příštím kole přivítá Lorient poslední Le Havre, Nancy bude bojovat na půdě Grenoble.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele