Rodiče si přáli remízu, ale ze souboje bratrů Sadílků vzešel jako vítěz Lukáš

Poprvé se na půdě svého mateřského klubu Slovácka utkali v zápase nejvyšší soutěže bratři Sadílkové. Šťastnější byl čtyřiadvacetiletý Lukáš, jehož tým z Uherského Hradiště v duelu 26. ligového kola porazil doma Liberec 1:0, za který hraje o tři roky mladší ze sourozenecké dvojice Michal. Zápas asi společně rozeberou v neděli u rodičů, jimž nevyšlo přání na nerozhodný výsledek.

Sadílek: Zápas se Španělskem musíme odjezdit na krev

Čeští reprezentanti do 21 let musí podle záložníka Michala Sadílka závěrečný duel skupiny B na mistrovství Evropy s obhájci zlata Španěly odjezdit na krev. Stejně jako v úvodním zápase s Italy i dnes "Lvíčata" s domácími Slovinci remizovala 1:1 a výrazně si tak zkomplikovala postup do čtvrtfinále.

Sadílek už Slovince dvakrát porazil, vyhrát chce i v sobotu

Český fotbalista Michal Sadílek už dokázal porazit Slovinsko v reprezentačních kategoriích do 17 i 19 let a v sobotu by rád zvítězil také s jednadvacítkou na mistrovství Evropy v druhém utkání skupiny B. Podle záložníka Liberce musí "Lvíčata" pro udržení postupových nadějí získat tři body.

Sadílek: Musel jsem se už trochu smát, jak mi to tam začalo padat

Liberecký Michal Sadílek se dostal do střelecké formy, ze které je sám překvapený. Jednadvacetiletý záložník od svého příchodu na hostování z PSV Eindhoven na podzim ani v úvodu jarní části sezony neskóroval, v posledních dvou ligových kolech si ale připsal hned tři branky. V minulém týdnu pomohl dvěma góly k domácí výhře 4:1 nad Pardubicemi a dnes se prosadil při vítězství 2:0 v Příbrami.

Mrzí mě, že jsme bráchu neporazili, prohlásil liberecký Sadílek

Utkání 10. kola první ligy mezi Libercem a Slováckem svedlo proti sobě bratry Michala a Lukáše Sadílkovy. O tři roky mladší Michal litoval, že svého sourozence neporazil, a přiznal, že osobní souboje s ním bolely. Po duelu, který skončil 1:1, si s ním vyměnil dres.

Liberec posílil defenzivní univerzál Sadílek z PSV

Liberečtí získali před bojem v základní skupině Evropské ligy výraznou posilu Michala Sadílka z PSV Eindhoven. Kapitán české reprezentace do 21 let bude na severu Čech rok hostovat, nizozemský klub si ho ale může v zimě stáhnout zpět. Nová defenzivní akvizice může hrát ve středu zálohy i na levém kraji obrany.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Sadílek se na sraz jednadvacítky těšil jako malý kluk na Vánoce

Jako malý kluk na Vánoce se na nadcházející kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2021 se San Marinem a Chorvatskem těšil reprezentant do 21 let Michal Sadílek. Pandemie koronaviru zavinila, že se se spoluhráči z národního týmu sešel poprvé od loňského listopadu.

Sadílek má za sebou karanténu a trénuje i s míčem

Michal Sadílek z PSV Eindhoven se kvůli pandemii koronaviru na konci března vrátil z Nizozemska domů a má za sebou dvoutýdenní izolaci. Do individuální přípravy poté zařadil tréninky s kondičním koučem a dostane se i k míči. Na konci dubna by se měl hlásit zpět v Eindhovenu. Připustil, že si po odeznění pandemie začne více vážit obyčejných věcí - třeba tréninku se spoluhráči.

Sadílek rád pomohl potřebným, z přístupu Nizozemců je mu smutno

Michal Sadílek z PSV Eindhoven věnoval 500 tisíc korun na boj proti koronaviru a z pomoci potřebným má větší radost než například z nákupu luxusních hodinek. Dvacetiletý záložník nebo obránce nechápe laxní přístup Nizozemců k současné situaci, přestože už nemoci COVID-19 v zemi podlehlo přes 800 lidí a více než 10 tisíc je nakaženo.

Sadílek věnoval na boj s koronavirem půl milionu korun

Michal Sadílek přispěje na boj s pandemií nového koronaviru půlmilionem korun. Český reprezentant do 21 let, jenž působí v nizozemském PSV Eindhoven, věnuje částku nemocnici v Uherském Hradišti a městu Uničov, které patří do uzavřené oblasti v Olomouckém kraji.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Sadílek se po zranění břicha vrátí do tréninku s PSV Eindhoven

Michal Sadílek se po zdravotních problémech ve čtvrtek opět zapojí do tréninku s PSV Eindhoven. Dvacetiletý český záložník či obránce nehrál zápas od první poloviny prosince, kdy si přivodil zranění břišního svalu.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele