Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

O Ajaxu, Van Bommelovi i holandštině. Rozhovor s Michalem Sadílkem

V devatenácti letech nastupuje v základní sestavě nizozemského mistra. Loni získal coby kapitán titul s dorostem, pak si ho trenér Mark van Bommel vytáhl do áčka, kde si už v prosinci zahrál dokonce Ligu Mistrů na stadionu San Siro. O nizozemském fotbale, zájmu médií či své úloze středopolaře vypráví Michal Sadílek ve velkém rozhovoru pro Eurofotbal.

27.04.2019 Rozhovory 137 komentářů
Zaujalo nás

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl o výhře, Vaclík vyhrál derby, Zlámal semifinále

Před brankami soupeřů se znovu blýskli čeští obránci. Theodor Gebre Selassie se rozhodl o vítězství Werderu Brémy nad Freiburgem. Ve druhé nizozemské lize se prosadil další bek Josef Kvída a také útočník Alkmaaru Ondřej Mihálik. Brankář Tomáš Vaclík si užil vítězné sevillské derby. Jiný gólman Zdeněk Zlámal zase postoupil s Hearts do finále skotského poháru.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Pavelka v Turecku asistoval u vítězného gólu

David Pavelka si v Turecku připsal asistenci u vítězné branky Kasimpasy na hřišti Akhisarsporu. Do hry se po zranění vrátil obránce Ondřej Čelůstka z Antalyasporu. V základní sestavě nizozemského PSV Eindhoven znovu nastoupil talentovaný záložník Michal Sadílek. Dobrou pozici pod novým trenérem Ranierim má zatím také útočník Patrik Schick, ovšem jeho Římu se víkendový duel moc nepovedl...

Češi v zahraničí: Necid dal pátý gól, Kadeřábek oslavil stovku

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag svůj pátý gól v nizozemské Eredivisie. Obránce Pavel Kadeřábek zase oslavil jubilejní 100. zápas v bundeslize. Po čtvrt roce vychytal vítězství pro Hearts brankář Zdeněk Zlámal. Do základní sestavy se v tureckém Alanyasporu prosadil útočník Josef Šural. A raritní zápas se hrál ve druhé polské lize, zasáhlo do něj hned pět českých hráčů.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil na hřiště, poprvé v základu byl Šural

Josef Šural nastoupil v Turecku poprvé v základní sestavě, ale z povedeného výsledku se jeho Alanyaspor těšit nemohl. V úvodní jedenáctce dostal možnost i záložník nizozemského Eindhovenu Michal Sadílek. Po zranění se alespoň na pár minut vrátil na trávník Patrik Schick.

Češi v zahraničí: První gól Šurala a Vaclík pokořený Messim

Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly se o víkendu zařadil do vcelku široké společnosti brankářů, kterým nastřílel hattrick fenomenální Lionel Messi. V Turecku zase Josef Šural dostal sice jen klasických 7 minut na konci zápasu, přesto stihl svůj premiérový gól v dresu Alanyasporu. K zajímavému souboji českých brankářů došlo ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Nádherný večer, řekl Sadílek, podle trenéra udělal velký pokrok

Michal Sadílek zažil krátce před Vánoci jeden z největších okamžiků v kariéře, po kterém neměl slov. V sobotním utkání s Alkmaarem jej trenér PSV Eindhoven Mark van Bommel poslal po 29 minutách na hřiště, aby pomohl otočit nepříznivý stav 0:1. A devatenáctiletý český záložník si při svém druhém startu v nizozemské lize připsal vítězný gól.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Trochu mi ztěžkly nohy, řekl Sadílek o ligovém debutu za PSV

Český záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek přiznal, že mu před pátečním debutem v nizozemské lize ztěžkly nohy. Na nervozitu ale na hřišti zapomněl i proto, že obhájci titulu doma deklasovali Excelsior Rotterdam 6:0 a devatenáctiletý středopolař jako náhradník pomohl ke třem gólům.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Sadílek prožil ligovou premiéru v dresu PSV Eindhoven

Mládežnický reprezentant Michal Sadílek prožil ligovou premiéru za PSV Eindhoven. Za úřadujícího nizozemského šampiona odehrál závěrečných 12 minut při domácí výhře 6:0 nad Excelsiorem Rotterdam.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele