Pogba uspěl s odvoláním, Mezinárodní sportovní arbitráž mu zkrátila trest za doping na 18 měsíců

Dnes, 19:48
Aktuality
Paul Pogba (© ČTK / imago sportfotodienst / Giuseppe Maffia)

Paul Pogba (31) nebude muset na další oficiální zápas čekat čtyři roky, informoval Daily Mail. Zákaz výkonu činnosti, který byl francouzskému záložníkovi udělen v únoru za pozitivní dopingovou kontrolu, mu Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zkrátila na 18 měsíců. Vrátit do tréninku Juventusu se tak může v lednu příštího roku, do utkání má povoleno naskočit od března. Platit dle rozhodnutí CAS nemusí ani pokutu pět tisíc eur.

Pogba byl v únoru letošního roku potrestán čtyřletým zákazem výkonu činnosti za to, že jeho test ze září 2023 vyšel při namátkové dopingové kontrole pozitivně na dehydroepiandrosteron (DHEA), látku, která podporuje svalový růst. Francouzský záložník se ale se sankcí, která je podle Světového antidopingového kodexu standardní délkou trestu při obdobném prohřešku, nechtěl smířit a okamžitě ohlásil, že se odvolá.

"Stále je tu šance bojovat proti této nespravedlnosti. Věci se snad zlepší. Jsem vždy pozitivně naladěný, ale uvidíme. Nikdy jsem neřekl, že jsem skončil, že Paul Pogba už neexistuje. Pogba je stále tady. Dnes jsem tady já. Já jsem Pogba. Nikdy jste mě neviděli říkat, že jsem skončil," prohlásil hráč Juventusu v rozhovoru pro italskou odnož televize Sky Sports v červenci.

Mistr světa z roku 2018 nakonec s odvoláním uspěl, když CAS na konci srpna rozhodl, že mu trest zkrátí. Hráč se měl o verdiktu podle deníku Daily Mail dozvědět v říjnu. Arbitráž k tomuto kroku přistoupila zejména proto, že DHEA má vliv výhradně na ženy. Tuto skutečnost měla doložit americká společnost 10X Health Systems, která Pogbovi léky obsahující zakázanou látku dodala a která se nyní snaží očistit jeho i své jméno.

Pogba kromě zkrácení trestu nemusí platit ani původně uloženou pokutu ve výši pěti tisíc liber. Agentuře Reuters potvrdil rozhodnutí CAS, o němž dnes spekulovala média, jeho generální ředitel Matthieu Reeb.

Autor: Vladislav Frk / dailymail.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
SledujuPráciTrenérů

To je něco jako Bílek. Podvádíš? Nevadí, dostaneš trest, který ti stejně ještě snizime. Takže vzkaz všem: Dělejte to všichni. Fetujte, korumpujte, když na vás dojde, což kolikrát ani ne, stejně se brzy vrátíte.

Reagovat
fabec1222

To je takovej kokot, že ho nevezmou ani Arabové

Reagovat
insane

Teoreticky by mohl jít do Ruska, ne? Ty jsou stejně už totálně odříznutý a nějaký tresty od FIFA je už asi stejně nemusí trápit. A navíc doping či podvádění obecně je u nich úplně běžná praxe, takže tam by problém taky asi nebyl.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

Marsej ho vezme, velké kontroverzní jméno to se tam hodí

Reagovat
10

pro rozpočet Juve super zpráva dpč

Reagovat
Furia Ceca

Jako jestli za nás někdy ještě vyběhne... tak budu čučet asi jako panna na vocas

Reagovat
Juventus 14

Přeškolíme ho na stopera, no...

Reagovat
eder

Manchester United už čeká, až ho jeho legenda Paul Labile spasí...

Reagovat
Novak.Usykovic

No..... Případ Pogba mě tak nějak jenom více přesvědčuje o tom, že by bylo lepší plně legalizovat doping. V boxu, powerliftingu, kulturistice, MMA, nebo tenise se doping jede též a je normou, jde jenom o to správně načasovat cyklus. Enhanced Olympiáda bude v příštím století normou. A nezůstane jenom u toho - genová terapie, nano paže, robotika je pouze otázkou několika dekád.

Kdysi jsem měl kolokvium na filozofii s mým profesorem a tak nějak jsme se shodli.... Proč ne?

Reagovat
kilobyte

Tak když jste se shodli s panem profesorem, tak to asi tak bude.

Reagovat
Lech

Reagovat
Novak.Usykovic

Jsi idi.ot (stejně tak jako většina neadekvátně reagujících v tomto vláknu).

Všechny steroidy, sarms atd. by bylo lepší legalizovat. Mělo by být pouze na uvážení sportovce, co si dá do těla. Pakliže bude vše legalizováno a sportovci budou mít transparentní přístup k tomu, co se jim dostane do těla, tak to v konečném případě paradoxně pomůže zdraví sportovců. Profesionální sportovci si budou moci vybrat míru rizika pod odborným dohledem. :))

Reagovat
kilobyte

Když povolíš doping, tak si právě profesionální sportovci nebudou moci vybrat míru rizika. Protože kdo nebude sypat, tak nebude profesionální sportovec.

Tohle by sport zničilo, protože to jde proti myšlence sportu. Zrovna od filozofů bych čekal, že tohle budou chápat.

Reagovat
Salfovic

Jo, takovejch filozofů jsou plné hospody.

Reagovat
Zephyr

Nevěřím tomu, že tys byl někdy na univerzitě

Reagovat
Lech

Vsak pise filosofii. Tam berou kdejaky pripady

Reagovat
Furia Ceca

Kokot, co píše 4-5 teček, by nesesmolil ani diplomku

Reagovat
supporter

Kokot, co píše 4-5 teček, by nesesmolil ani diplomku.

Reagovat
Novak.Usykovic

Mgr. z Univerzity Karlovy - obor sociální práce. Diplomka obhájena za 2.

Reagovat
fantomas10

Hadam si oddechnul, ze nemusi platit tech 5k euro

Reagovat
LyEX

Ako sam povedal, je vždy potitívne povedzmeže “naladený”

Reagovat
Jason_

Vyhraje LM s juve to by bol pribeh.

Reagovat
Nuno čomes

Už vidím první náznaky, když ho tehdy Juventini vyhazovali z klubu a teď se těší, až za ně znovu vyběhne cítím pokrytectví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele