Bundesliga - souhrn 8. kola: Bayern rozstřílel Leverkusen

30.09.2022, 22:28, aktualizováno 02.10.2022, 19:31
Komentáře a souhrny
Sadio Mané (© AFP)
Bayern Mnichov po skvělém vstupu do zápasu přejel Leverkusen a posunul se o skóre na druhé místo za Union Berlín, než se před něj v sobotu vrátil Freiburg. Dortmund jede s prázdnou z Kölnu, Lipsko naopak nemělo problémy s Bochumí. Schalke na závěr kola padlo s oslabeným Augsburgem...

Schalke 04 - FC Augsburg 2:3

02.10.2022 17:30

Góly: 33. Simon Terodde, 63. Tom Krauß - 9. Ermedin Demirović, 21. Ermedin Demirović, 77. André Hahn

Die Fuggerstädter museli jít za stavu 2:2 do deseti, protože Mërgim Berisha vyfasoval druhou žlutou kartu. Nicméně výběr Enrica Maaßena se početní nevýhodou nikterak nezatěžoval a připsal si na konto třetí branku, která se ukázala býti vítěznou. Třetí výhra v řadě posunula bavorský celek do středu tabulky. Zato die Königsblauen jen těsně zůstávají nad sestupovým pásmem.

Co se přesných zásahů týče, všechno to ve Veltins-Areně začalo v 9. minutě. Centr z pravé strany nechtíc prodloužil Henning Matriciani pouze za sebe na číhajícího Ermedina Demiroviće, jehož technický obstřel zapadnul k přesně k tyči - 0:1. Po čtvrt hodině hry měl výbornou možnost Dominick Drexler, ale mířil nad.

Tom Krauß o sobě dal také vědět, ale na svůj moment si musel počkat až do druhého poločasu. Zato Ermedin Demirović z Bosny a Herzegoviny po dvaceti minutách hry opět potěšil příznivce hostujícího celku, jelikož z první uklidil na místo určení Berishovu pobídku - 0:2. Ovšem minuta třiatřicátá přinesla snížení.

Tým Franka Kramera předvedl pěknou akci, kterou mohl zakončovat už Drexler. Místo střely však zvolil přihrávku pod sebe, což kvitoval s povděkem Simon Terodde, jenž dostal ideální příležitost pro zakončení do prázdné - 1:2. Následně se tábory obou celků nepohodly, což rozhodčí Daniel Schlager vyřešil třemi žlutými kartami, z nichž jednu viděl Mërgim Berisha.

Po změně stran trvalo deset minut, než musel některý z brankářů na zem. Jednalo se o Rafala Gikiewicze, který si s Kraußovou střelou poradil. Berisha, který v Augsburgu hostuje z Fenerbahce, se poté ukázal dvakrát v dobrém světle, avšak ani jednu ze svých šancí neproměnil. Zato Tom Krauß se napotřetí dočkal.

Převzal míč od Drexlera a díky teči Maximiliana Bauera skončil míč pod břevnem augsburské svatyně - 2:2. Následné nebezpečí se hostům podařilo ubránit, ačkoli případná branky by pro ofsajd zřejmě neplatila. V 70. minutě si Berisha vyšlápnul na Mayu Yoshidu, za což byl oceněn druhou žlutou, a tím pádem červenou kartou.

Jenže výhoda jednoho muže v poli navíc nebyla Schalke ku prospěchu. Za sedm minutek totiž Robert Gumny posadil centr na hlavu Andrého Hahna, který se nemýlil - 2:3. Odpovědět mohl Kenan Karaman, kdyby se své příležitosti nezalekl. Závěrečný shluk před bránou Rafala Gikiewicze se hostům zadařilo ubránit.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:1

02.10.2022 15:30

Góly: 37. Dodi Lukebakio - 25. Andrej Kramarić

Pro klub z hlavního města to znamená, že po osmi kolech zůstane jeho náskok na sestupové pásmo minimální. TSG naopak zůstávají na pohárové příčce. I proto, že Andrej Kramarić nechal částečně zapomenout na svá předchozí četná selhání ve vyložených příležitostech.

V úvodu nešlo borcům na obou stranách upřít obětavost. První pokus však vyprodukoval Dodi Lukebakio až krátce před koncem první dvacetiminutovky. Další šance patřila zmíněnému chorvatskému internacionálovi, který k nelibosti příznivců a příznivkyň hostujícího celku minul. Chuť si spravil čtyři minutky poté, když na hranici malého čtverce těsně před Olivierem Christensenem tečoval nepříliš povedenou střelu Ozaka Kabaka - 0:1.

Vedení vydrželo týmu Andrého Breitenreitera jen lehce přes deset minutek. Pak Chidera Ejuke posunul do vápna na kolegu Lukebakia, na jehož volej byl Oliver Baumann krátký - 1:1. Po změně stran se odhodlal k působivému sólu Christoph Baumgartner. V jeho závěru bohužel o kousek minul zařízení.

Následující fáze druhého dějství příliš mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. A tak museli diváci a divačky, kteří při první říjnové neděli vážili cestu na Olympijský stadion, vzít zavděk alespoň zakončením Davieho Selkeho z osmasedmdesáté minuty, byť se stalo snadnou gólmanovou kořistí. To samé platilo za několik okamžiků při šanci Ejukeho.

Krátce před vypršením normální hrací doby se hosté dočkali zásahu, který nemohl být uznán pro ofsajd. V nastaveném čase se jednou v dobrém a jednou v nedobrém slova smyslu ukázal Jonjoe Kenny. Na výsledku se ale vůbec nic nezměnilo. Starou dámu čeká za týden náročný duel proti rozjetému Freiburgu, zatímco Hoffenheim se střetne s Werderem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 5:1

01.10.2022 18:30

Góly: 5. Niclas Füllkrug, 8. Marvin Ducksch, 13. Niclas Füllkrug, 37. Ramy Bensebaini (vl.), 73. Mitchell Weiser - 63. Marcus Thuram

Brémy se na Mönchengladbach parádně připravily a o své výhře rozhodly v podstatě již po povedeném vstupu do utkání. Za 13 minut skórovaly hned třikrát, nakonec v první půli vsítily i čtvrtý gól. Borussia po přestávce jednou korigovala, stejně tak ale přidal gól také Werder, jenž se v bundesligové tabulce dostal právě před sobotního protivníka.

Úvod snů započali "Grün-Weißen" v páté minutě pohlednou kombinací. Po ní nacentroval Schmid do pokutového území na Füllkruga, jehož neuhlídal Scally. Kanonýr Werderu tak s radostí otevřel skóre. Na 2:0 upravili domácí jen o tři minuty později, kdy získali balón na útočné polovině. Ducksch poté prostrčil míč na Schmida, jemuž sice nevyšla klička na gólmana Borussie Sommera, avšak dorážející Ducksch již rozvlnil síť a ukončil tak své čekání na premiérovou trefu v probíhající bundesligové sezoně.

Hrůzostrašný vstup Gladbachu neměl konce. Bensebaini ve 13. minutě podcenil malou domů, kterou zachytil Ducksch. Útočník Brém pláchl do pokutového území hostů, v něm nahrál osamocenému Füllkrugovi, jenž se svým sedmým gólem v ročníku posunul do čela tabulky ligových střelců. Krátce po čtvrthodiny mohl Werder vést dokonce o čtyři branky. Jung zůstal po pasu z pravé strany zcela osamocen, avšak Sommera tentokrát neprostřelil.

Až ve 20 minutě se Mönchengladbach konečně pokusil o odpověď. Scally si naběhl za obranu soupeře na přihrávku, v souboji přetlačil Friedela, zakončení však zneškodnil brankář Brém Pavlenka. Jinak ale první půle dál patřila domácím. Po centru Wiesera mířila hlavička Duckscha těsně vedle tyče do zámezí, mimo svatyni "Fohlen" pálil také sám Weiser.

Přesto se Grün-Weißen ještě před přestávkou dostali do vedení 4:0, neboť pas od Ducksche ze 37. minutě si do vlastní brány nešťastně srazil dezorientovaný Bensebaini. Z samotném závěru první půle pak vyrovnání Stindla překonal Pavlenka, jenž zneškodnil pokus záložníka "Hříbat" zblízka.

Druhý poločas započal pas Weigla na Thurama, který nezastavil Friedl, jenže francouzský útočník následně pálil nepřesně. Werder každopádně nechtěl usnout na vavřínech a dál se snažil o vytváření šancí. Po jedné z nich hlavičkoval v 59. minutě Weiser do tyče.

Po hodině hry se Borussia dočkala korekce skóre. Stindl v tvrdém souboji na polovině hřiště odstrčil Große a poté vysunul Thurama, jenž kličkou oklamal Pavlenku a vykřesal pro Fohlen naději. V 68. minutě pálil hostující Hofmann do tyče, střele nicméně předcházel ofsajd Thurama.

Brémy však ambice Gladbachu na obrat zase rychle zchladily. V 73. minutě rozjeli domácí po odkopu Pavlenky pohlednou rychlou kombinaci. Na jejím konci přihrál střídající Stage v pokutovém území Füllkrugovi, ten ještě prostrčil na Wiesera, jenž z voleje donutil Sommera lovit balón ze sítě popáté. Skóre pak již nezměnila rána Herrmanna ani následná hlavička Friedricha. Oba pokusy zneškodnil Pavlenka, jenž po závěrečném hvizdu mohl se spoluhráči bujaře oslavovat.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Bochum 4:0

01.10.2022 15:30

Góly: 15. Timo Werner, 23. Christopher Nkunku (pen.), 53. Timo Werner, 85. Christopher Nkunku

Pokud se podíváme na minulých šest výsledků Lipska v rámci Bundesligy, a to včetně tohoto, najdeme u něj pravidelné střídání porážek a vítězství. Ony tři neúspěchy zaznamenalo venku, a protože teď se představilo znovu před vlastními fandy, přišla na řadu výhra. Potvrdit jakousi permutaci každopádně nepředstavovalo tak zásadní problém, trápící se Bochum nevzdorovala.

Hostující stratég Thomas Letsch v Sasku neprožil opravdu vůbec povedenou premiéru. Zatím evidentně nedokázal do hry přenést napevno změny, jež by byly jistě zapotřebí k výraznému zlepšení výsledků a odpoutání se ze samého dna tabulky, a jeho mužstvo působilo spíše jako hodně slabý kompars výběru trenéra Marca Roseho. Bylo vidět, že Bochum má rozhodně na čem pracovat a že nového šéfa lavičky nečeká vůbec snadná pořízená, aby situaci zachránil.

Domácí si podmaňovali utkání prakticky od jeho začátku. A v 15. minutě se postarali o první branku, to když bránící Gamboa odvrátil balón pouze takovým způsobem, že si zahrál biliár s napadajícím Halstenbergem, od něj se míč odrazil dopředu k obránci Oermannovi, jenž ho nedokázal v rychlosti zpracovat, ujal se ho tedy Werner, který lehce zacílil do šibenice. Ve 23. minutě Die Roten Bullen udeřili gólově podruhé, Horn totiž ve vlastní šestnáctce srazil k zemi podnikajícího Nkunkua a sudí Badstübner nařídil pokutový kop, který využil sám faulovaný.

V 53. minutě Lipsko znovu navyšovalo vedení, André Silva se ocitnul v pokutovém území ve vyloženém postavení, trefil tyčku, meruna nicméně doputovala k Wernerovi, jenž ji pak lehce doklepl do prázdné brány. V 64. minutě mělo Lipsko k dispozici další penaltu, Gamboa totiž ve vápně přišlápnul nohu Halstenbergovi, tentokrát ale Nkunku jako exekutor neuspěl, jelikož jeho zakončení skončilo na brankové konstrukci. V 85. minutě si ovšem Nkunku přece spravil chuť, přelstil gólmana Riemanna poté, co ho svou přesnou kolmicí do běhu uvolnil Forsberg.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 2:1

01.10.2022 15:30

Góly: 3. Michael Gregoritsch, 37. Daniel-Kofi Kyereh - 52. Aarón Martín Caricol

Freiburg v předchozích dvou zápasech nevstřelil jediný gól a musel se spokojit s dvěma bezbrankovými remízami, ovšem teď v 8. kole Bundesligy skvěle zvládl první poločas utkání s Mohučí a nakonec ji porazil 2:1. Jeho výhru opět zařídil kanonýr Michael Gregoritsch, který měl prsty v obou gólech. FSV po změně stran přidalo a v samém závěru bylo blízko k vyrovnání, avšak domů nakonec odjíždí s prázdnou.

SC se tak v tabulce vyhouplo na druhé místo se sedmnácti body jen o skóre za vedoucí Union, naopak hosté jsou po třetí porážce v sezóně jedenáctí s jedenácti body. Svěřenci trenéra Christiana Streicha začali naprosto fantasticky a již po necelých třech odehraných minutách se dostali do vedení. Po hezké kombinaci před hranicí pokutového území tvrdě vypálil právě Gregoritsch a svůj nádherný projektil usměrnil přímo do bližší šibenice.

Stejný hráč mohl podruhé udeřit po necelé půlhodině hry, nicméně tentokráte svou střelou přes bránícího Caciho nevyzrál na pozorného gólmana Zentnera. Domácí přeci jen pojistili svůj náskok necelých deset minut před přestávkou. Neúnavný Gregoritsch zakončoval po skákavé přihrávce Grifa z bezprostřední blízkosti do břevna, vzápětí se dostal k dorážce zcela zapomenutý Daniel-Kofi Kyereh a ten již s přehledem rozvlnil síť.

Výběr z Mohuče hrál ve druhém poločase mnohem aktivněji a v 52. minutě vykřesal naději na bodový zisk. O snížení se postaral Aarón Martín Caricol, jenž si seběhl k protější tyči na finální nahrávku od Burkardta a poloprázdnou branku neminul. Domácí si mohli vzít zpět svůj ztracený náskok přesně v polovině druhé půle, jenže hlavičku Gregoritsche famózně odvrátil Zentner do zámezí. FSV nakonec mohlo srovnat na 2:2 v nastaveném čase, avšak Fulgini orazítkoval pravou tyč a pak na brankové čáře odkopl míč do bezpečí Petersen.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 3:2

01.10.2022 15:30

Góly: 53. Florian Kainz, 56. Steffen Tigges, 71. Dejan Ljubičić - 31. Julian Brandt, 78. Benno Schmitz (vl.)

Bitvu o Severní Porýní-Vestfálsko zvládl lépe Kolín nad Rýnem, který po mdlém vystoupení z první půle po obrátce zabral, vsítil tři branky a zlomil odpor Dortmundu, který mohl litovat hlavně několika zahozených možností z prvního dějství. Domácí se tedy dotáhli v tabulce na svého soka na rozdíl dvou bodů, Borussia se, aspoň dočasně, udržela mezi čtyřkou nejlepších.

Hosté první poločas zvládli daleko lépe a zcela po právu se po něm mohli radovat z vedení. A hlavně Malen byl pořádně při chuti, ač zrovna on se o přesný zásah nezasadil. V 18. minutě každopádně slušně prověřil svou pravačkou připravenost gólmana Schwäbeho, ve 27. minutě se již ocitl v daleko lepším postavení, to když mu přihrávku připravil z pravé strany Adeyemi, jenže pak střelu levou nohou poslal jen vysoko nad bránu. Nakonec BVB ve 31. minutě přece jenom gólově udeřilo. Bellingham si seběhl za šestnáctku, odtud posunul míč na Brandta, jenž se dostal do bezprostřední blízkosti Schwäbeho a bez obtíží ho překonal. Ještě se poté ve 40. minutě znovu ozval Malen, Schwäbe proti němu nicméně vytasil perfektní reflexivní zákrok.

Dortmund opravdu prvnímu dějství jasně vládnul, avšak po obrátce na hrací plochu vběhnul poněkud jiný Kolín nad Rýnem, který vyrukoval na soupeře se všemi svými zbraněmi a záhy ho položil na lopatky. V 53. minutě se nalevo dostalo příliš mnoho prostoru Mainovi, ten si tak mohl vybrat, kam merunu pošle, a před brankou pak pohotově zacílil Kainz. A o pouhé tři minuty později domácí přidali na své konto také druhou branku, Kainz se tentokráte ujal role asistenta, svůj centr z rohového čtvrtkruhu zaslal na bližší tyčku, odkud Tigges hlavou přelstil gólmana Meyera. V 69. minutě spálil velkou tutovku Dietz, který po svém úniku orazítkoval pouze brankovou konstrukci, avšak Die Geissböcke nakonec stejně nemuseli úplně smutnit.

V 71. minutě totiž Ljubicic zamířil zpoza vápna parádně ke vzdálenější tyčce, k níž se Meyer mohl opravdu stěží natahovat, a BVB se následně zdařilo ve zbývajícím čase jenom snížit. A nutno podotknout, že hosté měli velkou kliku, že vůbec brankovou síť rozvlnili. Rothe zkusil poslat pas do pokutového území a najít někoho ze svých spoluhráčů, ve finále však nemusel, jelikož se balón odrazil od bránícího Schmitze a doplachtil obloukem přesně pod břevno. Ale tenhle moment s kázní Kolína nad Rýnem nezahýbal, další obdržený gól již na řadu nepřišel, byť v 88. minutě byl blízko skórování Moukoko, ovšem jeho hlavička přesná zkrátka nebyla.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Union Berlín 2:0

01.10.2022 15:30

Góly: 12. Mario Götze, 42. Jesper Lindstrøm

Berlínský Union až do tohoto sobotního utkání neměl na kontě jedinou porážku a byl posledním celkem Bundesligy, který procházel touto sezónou bez většího zaváhání. Ovšem ve Frankfurtu nezvládl první poločas, a i když se po změně stran zlepšil, tak skórovat nedokázal a svému protivníkovi tedy podlehl 0:2. V tabulce německé nejvyšší soutěže i přesto zůstává na vedoucí pozici se ziskem sedmnácti bodů, ale už jen o skóre před druhým Freiburgem.

Naopak úřadující vítěz Evropské ligy Frankfurt potvrdil zlepšující se formu a díky druhé výhře za sebou poskočil na pátou příčku se čtrnácti body. Výběr vedený trenérem Oliverem Glasnerem začal přeci jen aktivněji a do vedení se dostal po dvanácti odehraných minutách z první vážnější akce utkání. Třicetiletý špílmachr Mario Götze využil fantastické práce Randala Kola Muaniho na pravé straně a po zpětné přihrávce zamířil po zemi k levé tyči.

Přesně v polovině prvního poločasu předvedl Muani další krásnou individuální akci a tentokráte vyzval ke skórování Pellegriniho, jenž však pálil o kousek nad břevno. Union mohl z ničeho nic udeřit ve 28. minutě, jenomže Habererovu dělovku brilantně vytáhl do zámezí brankář Trapp. Poté pokračovali v tlaku domácí a za dalších devět minut mohli pojistit svůj náskok, ale Kolo Muani byl nejprve zablokován a dorážející Pellegrini jen napálil břevno.

Frankfurt přeci jen pojistil svůj náskok necelých pět minut před přestávkou. Dánský záložník Jesper Lindstrøm unikl všem po levém křídle, parádní kličkou položil hned dva bránící protihráče a bezmocného gólmana Rønnowa překonal přízemním pokusem doprostřed branky.

Hosté byli po změně stran aktivněji a snížit mohli v 55. minutě, kdy Haberera vychytal domácí strážce a poté mířil příliš vysoko Gießelmann. Eintracht si zkomplikoval svou situaci za dalších třináct minut, jelikož Kolo Muani byl vyloučen po druhé žluté kartě za bezohledné přišlápnutí Schäfera. V závěrečné čtvrthodině podržel Frankfurt Trapp, který famózně zlikvidoval dvě gólové možnosti střídajícího Skarkeho a na výsledku se tedy nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3:2

01.10.2022 15:30

Góly: 23. Omar Marmoush, 38. Maximilian Arnold, 90+1. Yannick Gerhardt - 22. Serhou Guirassy, 45+1. Konstantinos Mavropanos

Už se zdálo, že zápas mezi Wolfsburgem a Stuttgartem dospěje k dělbě bodů. Domácí ale v závěru zaveleli k poslední zteči, která se ukázala býti úspěšnou. Yannick Gerhardt vstřelil v nastaveném čase vítěznou branku, díky níž se "Wölfe" mohli teprve podruhé v sezoně radovat vítězství.

Divákům, kteří na zápas ve Wolfsburgu zavítali, se musela líbit především první půle, která přinesla řadu šancí. Zprvu musel být v permanenci především hostující gólman Müller, byli to však hráči stuttgartského VfB, kteří se dostali do vedení: střelu Ita ze 22. minuty usměrnil do sítě před bránou stojící Guirassy, jenž po svém zářijovém příchodu ke "Schwaben" oslavil svůj druhý bundesligový gól.

Celek z Bádenska-Württemberska se však z vedení dlouho neradoval. Hned o minutu později si totiž Marmoush narazil míč s Kaminskim a zpoza vápna poslal merunu po zemi mimo Müllerův dosah, čímž rozesmutnil své někdejší spoluhráče. Ve 38. minutě pak strážce hostující svatyně dopustil obrat ve skóre. Arnold sice již několikrát prokázal, že z dálky vystřelit umí, tentokrát ovšem jeho pokus moc nebezpečně nevypadal. Müller však balón nečekaně neudržel v rukavicích a propustil jej za svá záda - 2:1.

Gólový poločas však zásahem Arnolda ještě neskončil. Těsně před přestávkou rozehrál Stuttgart roh nakrátko, na centr Stenzela si následně naskočil Mavropanos, jenž hlavičkou o zem vyrovnal. Obě mužstva si tak v kabinách mohla pochvalovat útočnou fázi, do druhé půle však měli jasný úkol v podobě zlepšení obranné práce.

K srdci si to vzali především hosté, kteří za druhou 45minutovku posbírali rovnou šest žlutých karet - potrestání od sudího si vysloužil také trenér VfB Matarazzo. Inu, raději bránit nečistě než vůbec. A v tom musí jít i kouč příkladem.

Po změně stran se nicméně tolik příležitostí už neurodilo. O výjimku se v 57. minutě postaral Silas, jenž rozezněl břevno. Na druhé straně nebylo v 74. minutě přáno Kaminskimu. V první minutě nastaveného času však přece jen padla ještě jedna branka. Centr Marmoushe prodloužil hlavou na přední tyči před bránou Svanberg a na zakončujícího Gerhardta již zívala pouze odkrytá svatyně - 3:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 4:0

30.09.2022 20:30

Góly: 3. Leroy Sané, 17. Jamal Musiala, 39. Sadio Mané, 84. Thomas Müller

O předposledním srpnovém víkendu obhájce titulu smetl Bochum v poměru 7:0. Jenže od té doby se mu nedařilo podle představ, díky čemuž neposkočil na první příčku, přestože má tedy na kontě o jeden zápas více než konkurence. Die Werkself naopak pokračují ve střeleckém i herním trápení, kvůli kterému zůstávají v sestupovém pásmu.

Je pravda, že Nagelsmannovu výběru se začátek utkání podařil na výbornou. Z časomíry po úvodním hvizdu sudího Tobiase Stielera neuteklo ani 180 sekund, když Jamal Musiala z pravé strany centroval po zemi do vápna na Leroye Saného, jemuž ke skórování dopomohla i teč - 1:0. Po necelých dvaceti minutách hry přišla pro hosty další pohroma.

Musiala si jednoduše vyměnil míč s Thomasem Müllerem, aby ranou na bližší tyč propálil Lukase Hrádeckého, jenž při této brance nemůže mít svědomí čisté - 2:0. Nutno dodat, že se nejedná zdaleka o první případ, kdy finský reprezentant svůj tým rozhodně nepodržel. A když v této fázi prohráváte s mnichovským velkoklubem o dvě branky, tušíte, že se bodového zisku po devadesáti minutách velmi pravděpodobně nedočkáte.

Tím spíše, když Robert Andrich místo okamžité odpovědi v dobré pozici minul zařízení. Pak přišly dvě chvíle Alphonsa Daviese, jenže jeho první střela byla zblokovaná a druhou, rovněž velmi nadějnou akci lidově řečeno zadrbal. Po půlhodině zapomněla defenziva Bayeru při rohovém kopu na Marcela Sabitzera, který ovšem přestřelil.

Teprve potom zaměstnal Neuera útočník Moussa Diaby. Mistr světa z roku 2014 byl pozorný. Následná pumelice Roberta Andricha nebyla přesná. Vyprodaná Allianz Arena proto viděla třetí branku tohoto klání až ve 39. minutě. Postaral se o ni Sadio Mané, když dostal na hranici šestnáctky moře prostoru na to, aby zamířil po zemi přesně k pravé tyči - 3:0.

Senegalská posila z Liverpoolu zatím nechává zapomenout na Roberta Lewandowského. Svou druhou trefu v zápase si na konto mohla připsat v 55. minutě, kdyby nenastřelila brankáře. Krátce poté se sice dalšího zásahu dočkala, jenže ten nemohl platit kvůli předcházejícímu faulu Matthijse de Ligta, jenž místo balonu hlavičkoval do Odilona Kossounoua.

Po hodině hry střídal Patrik Schick, který bohužel dál marně hledá loňskou formu. Na trávník přišel Amine Adli, který se hned prezentoval dobrým pokusem, jenž se stal kořistí Manuela Neuera. Další zakončení patřilo Gnabrymu, jehož vychytal Hrádecký. Ten se do konce této partie stihnul v negativním slova smyslu "zaskvět" ještě jednou.

Běžela 84. minuta, když při rozehrávce podklouznul, čímž jako na zlatém podnosu nabídnul balon Thomasi Müllerovi, kterému nezbylo nic jiného, než z úrovně penalty uklízet do odkryté branky - 4:0. V samotném závěru šel sám na bránu Leon Goretzka, avšak další pohroma pro hosty se už nekonala. Přesto mají v Leverkusenu o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín852115:617
2.SC Freiburg852112:617
3.Bayern Mnichov843123:615
4.Borussia Dortmund850311:1015
5.TSG Hoffenheim842213:814
6.Eintracht Frankfurt842216:1314
7.1. FC Köln834114:1013
8.Werder Brémy833218:1312
9.Borussia Mönchengladbach833211:1012
10.FC Augsburg84048:1212
11.RB Lipsko832313:1211
12.1. FSV Mainz 0583238:1211
13.VfL Wolfsburg82248:148
14.Hertha BSC81438:107
15.Schalke 04813410:176
16.VfB Stuttgart80539:135
17.Bayer Leverkusen81259:165
18.VfL Bochum80175:231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Kočka-myš leverkusen si ani neprdnul.

Reagovat
Rudnevs

Si pamatam, ako sa na zaciatku sezony vravelo, ze Leverkusen je taky cierny kon, ktory by mohol Bayern potrapit v boji o titul. Tak nakoniec zrejme nie.

Reagovat
dextroza_m

Klasicky se dosrali už před stadionem

Reagovat
Kily

jen ne před stadionem Bayernu, ale už Elversbergu

Reagovat
Pablos

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
esmuellert

Oni to špatně pochopili a jsou místo toho černou ovcí soutěže.

Reagovat
Remt

Sadiovi ti v tomhle dresu sluší

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Druhý poločas, to bylo něco. Nahoru, dolů. Šance střídala šanci. Schwäbe několikrát podržel. Kainz je skvělý. I ten Duda hrál slušně. Prostě všem velká pochvala. Fantastické tři body. Neskutečně mi to zvedlo po Baníku náladu.

Reagovat
db18

BVB

Köln

Reagovat
c_core

Až Kramer skončí tak smutný nebudu. Ten tým má navíc, než hrát takovou nakopávanou

Reagovat
andrew96

Ono v momentě, kdy jsou na hrotu Polter s Terrodem, má jistý smysl hrát míče vzduchem. Jen by bylo fajn, kdyby hroťáci mohli balóny sklepávat na... já nevím, nejšikovnějšího hráče Schalke? Nechápu, proč Zalazar nehraje od začátku, přitom spolu s Kraußem může utvořit šikovnou osu směrem do útoku.

No a na druhé straně Yoshida... to je bohužel parodie na stopera Southamptonu. A Schwolow na to, jak se chtěl z Freiburgu posunout výš, tak teď by byl v SCF rád za lavičku.

Reagovat
c_core

No a Polter s Terrodem spolu nefungují. Tam je potřeba nějaký tvořivější podhrot.

Jako třeba Yoshida ještě za mě celkem v pohodě, tam moc na výběr není. Ale třeba proč hraje Matriciani místo Aydina nechápu. Střed pole mi přijde jakoby neexistoval. Tu zálohu tahá vyloženě jen Krauss a vždycky když naskočí Zalazar, tak to je hned rozdíl vidět. I když teď se to bez něj obejít bude muset.

Reagovat
Rudnevs

Suhlas. Len koho za neho? To je skor otazka. Ze Kramer skor ci neskor skonci, je jasne snad kazdemu a cim skor to bude, tym lepsie pre nas.

Najhorsie je ze spolu s van den Berghom je zraneny aj Zalazar. A inak Matriciani je vtip, toho nechapem ani ja. A kam sa vytratil Mollet?

Reagovat
c_core

No to je právě to, kdo za něj. Jako jsou zápasy, kdy mi přijde, že se to dá, ale proti týmům, kde by se měla kontrolovat hra to prostě nefunguje.

Mollet vůbec netuším. Dal ho párkrát na konec zápasu, ale vůbec nedokážu určit jeho přínos

Reagovat
Rudnevs

Kramer bola podla mna taka strasne nesebavedoma volba, vyslovene stavka na to, ze bude boj o zachranu, proti kazdemu timu zatiahnuti, ziadna tvorba hry, nic. Mozno by paradoxne fungoval na to, ze Schalke nedostane od Bayernu alebo BVB naklep, ale Schalke nema kader na urovni Fürthu, aby slo touto cestou. Navyse este aj v tom je proste slaby, neda sa povedat, ze by to bol nejaky defenzivny mag, s ktorym by to Schalke proste ubetonovalo na styl Schustera svojho casu v Darmstadte. Za neho sa ponuka samozrejme Reis, ktory na to asi aj caka. Dalej Uwe Neuhaus alebo Labbadia, ktory sice dostal mnoho vysmechu za vsetko, ale v realite tie timy vzdycky vie stabilizovat a hrat solidny futbal s tym, co dostane. Nie je to clovek s velkymi viziami, ale skor mi pride, ako taky realista, ktory si s tym timom proste vie zahrat svoje, nesklame. V HSV asi najlepsi trener za poslednych 10 rokov. Pre momentalne Schalke by to bol dobra volba, na dva tri roky, dostal by nas do stredu tabulky a trochu stabilizoval.

Reagovat
Nuno čomes

Král zkušeně ještě pár zápasů na lavici a pak krásně přijde pozvánka do repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele