2. kolo
31.08.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Weserstadion (© AFP)

Schlotterbeck nedohrál, Dortmund po pěti letech s Werderem remizoval

Werder Brémy získal ve druhém kole Bundesligy na Weserstadionu proti Borussii Dortmund bod za remízu 0:0, a ukončil tak sérii pěti soutěžních zápasů, v nichž oba týmy skórovaly. Tito soupeři se navíc rozešli smírně poprvé od roku 2019. V této sezoně však ještě neprohráli a Dortmund navíc ani neinkasoval. Utkání bylo celkem vyrovnané, problém přinesl Borussii v 73. minutě faul Nica Schlotterbecka, který za druhou žlutou kartu obdržel červenou.

Ole Werner nedávno nabádal své hráče, aby byli přímočařejší při honbě za prvním vítězstvím v sezoně, a podle výsledků úvodního poločasu má Werder v tomto směru stále co zlepšovat. Die Werderaner měli během první třetiny zápasu určitě lepší příležitosti, ale nedokázali proměnit svou největší šanci, když Justin Njinmah vystřelil přímo na Gregora Kobela a Jens Stage následnou střelu poslal mimo tři tyče. Na druhé straně se Dortmund snažil najít cestu přes disciplinovanou obranu domácích a nejblíže k tomu měl Waldemar Anton, který po výborném prvním doteku vystřelil vedle.

Po přestávce mohl Karim Adeyemi otevřít skóre, ale svou šancí ze sólo běhu nevyužil. Zdálo se, že po příležitostech se momentum přehoupne ve prospěch BVB, nicméně červená karta 17 minut před koncem utkání tomu překazila plány. Schlotterbeck svým špatně načasovaným skluzem zastavil Felixe Agu a rozhodčímu Robertu Hartmannovi nezbylo nic jiného, než mu ukázat druhou žlutou a poslat německého obránce předčasně do sprch.

Následoval napínavý závěr, ale skóre už se nezměnilo, Werder tak získal v zápase čestný bod. Nicméně výsledek přispívá k nechtěné bilanci Die Werderaner, kteří v posledních 14 srpnových zápasech dosáhli pouze jednoho vítězství v nejvyšší soutěži (pět remíz, osm porážek). Co se týče Dortmundu, remíza sice zachovává neporazitelnost na začátku sezony, Nuri Sahin však nepochybně cítí, že pokud chce BVB získat zpět své obvyklé místo v první čtyřce Bundesligy, čeká jeho tým ještě spousta práce, zejména když má nyní k dispozici pouze dva starší středopolaře.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele