1. kolo
25.08.2024 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Serge Gnabry rozhodl o výhře Bayernu. (© AFP)

Kompany své angažmá v Mnichově zahájil vítězstvím na hřišti Wolfsburgu

Vincent Kompany zahájil trenérskou štaci v Mnichově vítězstvím. Favorité z Bavorska na hřišti Wolfsburgu v dramatickém zápase přetlačili houževnatého soupeře a zapisují tak na úvod nového ročníku do tabulky tři body za vítězství 3:2.

Bayern, který v letním přestupovém období učinil celou řadu změn, vstoupil do prvního zápasu nového ročníku Bundesligy dominantně. Nová posila Wolfsburgu, brankář Kamil Grabara, vychytal v úvodu Serge Gnabryho a Harryho Kanea. Nicméně po 20. minutě byl obranný blok domácích prolomen, když se prosadil Jamal Musiala.

Vzhledem k předvedenému výkonu v prvním dějství bylo o to víc šokující, když se domácím během 30 vteřin po začátku druhého poločasu podařilo vyrovnat. Po faulu Boeyho proměnil Lovro Majer pokutový kop. Krátce poté chorvatský reprezentant dostal Wolfsburg dokonce do vedení.

Kompanyho svěřence nyní čekala velká zkouška psychické odolnosti a nový trenér bavorského giganta nakonec mohl být s reakcí svých hráčů spokojen. Těsně po hodině hry Bayern vyrovnal, když po rohovém kopu Jakub Kamiński nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Domácí po chvíli mohli zpět do vedení, ale Kevin Behrens v obrovské šanci selhal.

Dramatický závěr nakonec přetavil ve tři body hostující celek poté, co Kane našel dobře postaveného Gnabryho, který překonal domácího brankáře a zajistil Bayernu všechny tři body. Bavorský celek tak po třinácté za sebou otevírá nový ligový ročník bez porážky. Wolfsburg na druhé straně zahájil novou sezonu prohrou teprvé podruhé z posledních 10 let.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fischer

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

Po 1.pol. rozhodčí přísnější na Bayern.

Wolfsburg výjimečně vyprodal Volkswagen arénu - přijel Bayern na úvodní zápas sezóny v hezkém počasí.

Reagovat
DidusIneptus

Wolfsburg je automobilové město kde se narodil Volkswagen. Wolfsburg není fotbalové město, zájem o fotbal zde velký není. Díky automobilové značce Volkswagen zde lidé mají 1.Bundesligu. Volkswagen si hlídá svůj komerční zájem. Využil si k němu klub VfL pro své zisky. Lidé zde víc milují značku VW než značku VfL. Každý druhý občan Wolfsburgu vlastní automobil VW. Když spatříte auto s SPZ WOB, je to většinou Volkswagen. Něco podobného je to s Mladou Boleslaví kde zájem o fotbal též není, tam také, nebýt automobilky Škoda, liga by tam také nebyla. A shodou okolností zn. Škoda dnes patří právě do rodiny Volkswagenu, největší automobilce Evropy.

Reagovat
DidusIneptus

Výborný zápas. VfL Bayern v obraně brankář Grabara Bayern odpověděl Bayeru stejným výsledkem!

Reagovat
tetstsharma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele