4. kolo
21.09.2024 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Lewis Holtby (© AFP)

Kiel se konečně dočkal, na půdě Bochumi získal první bundesligový bod

Holstein Kiel se konečně dočkal bodového přísunu v Bundeslize. Nováček soutěže si zajistil sladkou odměnu až v samotném závěru, kdy se mu podařilo vyrovnat na 2:2, čímž kompletně utišil tribuny na stadionu VfL Bochum.

Oba týmy začaly nesmírně nervózně, což odpovídalo jejich postavení v tabulce. Nepřesnosti, chyby v rozehrávce a fauly se v úvodní fázi nahromadily na nebývalé množství. Především favorizovaný celek z hornického města nevyprodukoval v první čtvrthodině zápasu absolutně nic, co by jeho fanoušky potěšilo. To šlo v 15. minutě do kontrastu s ojedinělým ofenzivním výletem hostů. Jejich úspěšná akce vedla přímo ke gólu, když po chytré přihrávce Andu Kelatiho překonal Benedikt Pichler brankáře VfL Patricka Drewese a překvapivě poslal Čápy do vedení.

Trenér Bochumi Peter Zeidler nahradil slabě hrajícího středopolaře Erhana Masoviče kapitánem Anthonym Losillou a najednou hrála fotbal i Bochum. Matúš Bero napálil míč do vzdálenějšího rohu poté, co většinu práce na gólu obstaral Myron Boadu. VfL zvýšil tlak, přišpendlil Kiel zpět na vlastní polovinu, za což byl odměněn otočkou ve skóre. Philipp Hofmann se v pokutovém území šikovně prosadil k přihrávce a Lukas Daschner střelou ke vzdálenější tyči skóroval.

Kiel se po přestávce tlačil za vyrovnáním, ale Armin Gigovič z dobré pozice těsně minul branku. Bochum se s přibývajícm časem čím dál více soustředila na udržení hubeného náskoku, což se ji ale nakonec stalo osudné. Za nováčka soutěže totiž v 89. minutě vyrovnal žolík Šuto Mačino. Branka japonského hráče zajistila Kielu premiérový bod v Bundeslize.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele