5. kolo
29.09.2024 17:30 CET
3 : 4
(3:3)

Reportáž

Jens Stage (© AFP)

Ani Hložkův první gól v novém dresu na vítězství nestačil. Hoffenheim promrhal tříbrankový náskok a prohrál

Fotbalisté Werderu Brémy porazili v pátém kole Bundesligy domácí Hoffenheim 4:3. Velmi divoký zápas odstartovali lépe domácí, kteří po gólu Adama Hložka ve 12. minutě vedli už 3:0. Pro českého útočníka se jednalo o premiérovou trefu v novém dresu. O chvíli později byl však vyloučen Stanley Nsoki a utkání se diametrálně změnilo. Brémy v přesile i díky hattricku Jense Stageho otočily skóre a zvítězily 4:3. V základní sestavě domácích vedle Hložka nastoupil také Pavel Kadeřábek, jenž odehrál 75 minut, Robin Hranáč nebyl opět ani na lavičce.

V jednom z nejhektičtějších prvních poločasů, jaký kdy Bundesliga zažila, si domácí vypracovali třígólový náskok a uvedli fanoušky Hoffenheimu do říše snů. Už po pěti minutách hry odstartoval domácí gólovou smršť Marius Bülter nádherným lobem přes brankáře Michaela Zetterera. O tři minuty později jednatřicetiletý hráč zdvojnásobil svůj střelecký účet, tentokrát se trefil levačkou do vzdálenějšího rohu. Ve 12. minutě už to bylo 3:0, když se poprvé za Hoffenheim trefil Hložek, jenž využil zmatku ve vápně hostů a trefil se akrobaticky z voleje.

Kyvadlo se však rychle otočilo, když Nsoki dostal za faul přímou červenou kartu a daroval Brémám tolik potřebnou početní převahu. Už o tři minuty později se Julián Malatini prosadil z hranice pokutového území. Jens Stage poté zahájil své tažení za obratem, když hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Záložník ještě před přestávkou zdvojnásobil svůj počet gólů, když se k němu dostal míč v pokutovém území a na konci poločasu střelou doprostřed branky srovnal.

Když se rozběhl druhý poločas, zelenobílé kostky už byly vrženy. Stage, kterého si uvnitř pokutového území vybral Mitchell Weiser, zkompletoval svůj hattrick další přesnou hlavičkou z hranice pokutového území. Hoffenheim se i v oslabení snažil vyrovnat, ale šanci Hložka v 82. minutě hosté překazili odkopem z brankové čáry.

Hoffenheim tak ztratil třígólové vedení a počtvrté za sebou v lize nebodoval. Brémy naopak prohrály pouze jeden z pěti zápasů a posunuly se na 10. místo v Bundeslize.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele