1. kolo
24.08.2024 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hoffenheim začal vítězně. Všechny tři góly proti Kielu vstřelil Kramarić

Hattrickem Andreje Kramariće odstartovali fotbalisté TSG 1899 Hoffenheim bundesligovou sezonu 2024/25 vítězně, když v PreZero Areně porazili nově postoupivší Holstein Kiel 3:2. Výsledek zároveň prodloužil domácí ligovou neporazitelnost Die Kraichgauer na pět zápasů.

Hoffenheim, který se s Kielem střetl v nejvyšší soutěži vůbec poprvé - jediné předchozí střetnutí se odehrálo v DFB Pokalu v roce 2021, kdy Hoffenheim zvítězil 5:1 - potřeboval k prolomení nerozhodného stavu necelých šest minut. Hostující brankář Timon Weiner srazil na trávník Mariuse Bültera a rozhodčímu Tobiasi Stielerovi nezbylo než ukázat na puntík. Z něj Kramarić s jistotou proměnil penaltu.

V dalším průběhu zápasu pokračoval jednosměrný provoz ve prospěch Hoffenheimu a letní posily Alexander Prass a Adam Hložek nevyužili příležitosti k navýšení vedení. Nicméně proti průběhu zápasu se nováček Bundesligy Holstein Kiel v blízkosti půlhodiny hry dvakrát málem postaral o vyrovnání. Jednička Die Kraichgauer Oliver Baumann však v obou případech obstál, nejprve zvítězil v souboji jeden na jednoho se středopolařem Timo Beckerem a poté zkušeně usměrnil hlavičku Benedikta Pichlera nad břevno.

Přestože hosté začali více hrozit, Hoffenheim šel do kabin za stavu 2:0, když Kramarić hlavou usměrnil Bülterovu střelu do nebezpečného prostoru za bezmocného Weinera. Ani tím Hoffenheim neskončil, protože jen dva úžasné Weinerovy zákroky, které zabránily Kramarićovi v hattricku a Hložkovi v debutovém zásahu, zabránily svěřencům Pellegrina Matarazza v dalším navýšení náskoku.

Po heroických výkonech v prvním poločase Baumann opět zabránil hostům v prvním gólu, tentokrát zachránil Šuto Mačino zblízka. Kapitán Hoffenheimu však už nemohl zabránit tomu, aby Alexander Bernhardsson v 63. minutě nedal Kielu naději na šokující bod, když útočník zasadil svou hlavičku do zadní části sítě. Vyloučení Andu Kelatiho za dvě žluté karty v rozmezí 60 vteřin nakonec hostům vzalo dech a Kramarić využil početní výhodu, když se prosadil po odražené střele Jacoba Bruuna Larsena a zkompletoval svůj hattrick.

Machino v závěru utěšoval Kiel, ale Hoffenheim si všechny tři body pohlídal. První představení Kielu mezi německou elitou po 61 letech mezitím bohužel skončilo zklamáním. I tak ale mohou být spokojeni se svou vytrvalostí a budou doufat, že se jim v příštích týdnech podaří sbírat body.

Autor: Livesport.cz / Christopher Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele