1. kolo
24.08.2024 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko začalo nový ročník Bundesligy dietní výhrou nad Bochumí

Antonio Nusa svým debutovým gólem pomohl Lipsku otevřít bodový účet v novém ročníku Bundesligy, když po jeho zásahu porazil saský celek Bochum 1:0. Býci tak zůstávají neporaženi v posledních osmi úvodních domácích ligových zápasech.

Netrvalo to dlouho a RB Lipsko dostalo míč do sítě Bochumi zásluhou Benjamina Šeška. Slovincova skákavá gólová hlavička po přihrávce Mohameda Simakana však byla odvolána pro těsný ofsajd. Domácí příznivci byli málem zaskočeni, když Péter Gulácsi ztratil ve vlastním pokutovém území míč ve prospěch Philippa Hofmanna, brzy se ale vrátil zpět a zabránil útočníkovi Bochumi sklidit úspěch. Domácí se vzpamatovali a Lois Openda byl těsně před koncem první půle jen kousek od toho, aby Lipsko poslal do vedení, když jeho střela prolétla těsně vedle tyče.

Dobře organizovaná Bochum nadále krotila šance Lipska, ale svěřenci Marca Roseho se po hodině hry přece jen prosadili. Xavi Simons dostal míč do slibné pozice a jeho následnou střelu zblokovala hradba hráčů v modrých dresech. Odražený míč se dostal k nové posile Nusovi, který z voleje prostřelil Patricka Drewese a vstřelil svůj premiérový gól v Bundeslize. V závěrečném dějství přišlo jen málo šancí. Obrana Lipska držela pevně, a to i přes několik dlouhých míčů Bochumi do pokutového území, které hosté občas doplnili o pokus z dálky.

Přestože Willi Orbán dostal červenou, Roseho tým nakonec zahájil své letošní ligové tažení výhrou. Kouče týmu ze Saska navíc těší i fakt, že Lipsko v posledních osmi zápasech v Red Bull Areně inkasovalo pouze dvakrát. Pro nového kouče Bochumi Petera Zeidlera to však nebyl nejlepší start. Dvě soutěžní porážky a žádný vstřelený gól nechávají trenérovi spoustu práce, pokud chtějí modří myslet na progres.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele