5. kolo
29.09.2024 15:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Frankfurt po ztrátě s Plzní přestřílel Kiel a posunul se na průběžné druhé místo. Řádil Marmoush

Fotbalisté Frankfurtu, tedy mužstvo, jež ve čtvrtek ztratilo v Evropské lize v závěru dvoubrankový náskok proti Plzni, potvrdili dobrou formu na začátku nové sezony a v atraktivním zápase přestříleli domácí Kiel 4:2. Dostali se tak na průběžné druhé místo ligové tabulky za mnichovský Bayern. Výjezd do nejsevernějšího německého města si užil egyptský útočník Omar Marmoush, jenž si na své konto připsal dva góly a dvě přihrávky.

Premiérové tažení domácího celku nejvyšší německou soutěží zatím neprobíhá podle jeho představ, neboť se v probíhající sezoně nachází na samém dně tabulky. V prvních čtyřech kláních navíc inkasoval již 13 gólů. Kvalita hostů se začala hned od začátku ukazovat. Dva Marmoushovy střelecké pokusy ale zlikvidoval domácí brankář Timon Wiener.

V 25. minutě se ale Marmoush prosadil, rozběhl se s míčem od půlící čáry a střelou levačkou k tyči zaskočil Wienera. Domácím se však naskytla příležitost vyrovnat hned vzápětí, když Robin Koch v pokutovém území srazil k zemi Lewise Holtbyho a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Shuto Machino a střelou k tyči srovnal na 1:1.

Druhý poločas začal zostra. Už ve 47. minutě se prosadil hlavičkou po centru Marmoushe chorvatský útočník Frankfurtu Igor Matanovič. Vedení však hostům vydrželo jen tři minuty, protože japonský internacionál Machino nedal gólmanovi hostů Kauaovi Santosovi střelou levačkou pod břevno šanci a svým druhým gólem v zápase vyrovnal.

V 65. minutě však šli hosté definitivně do vedení, když se střelou k levé tyči znovu prosadil Marmoush. Jakékoli naděje na zvrat totiž v 74. minutě odmítl Brazilec Tuta poté, co po přihrávce Marmoushe z bezprostřední blízkosti pohodlně doklepl míč do odkryté branky. Frankfurt se vyšvihl na průběžné druhé místo v ligové tabulce. Kiel se sál topí na dně ligové tabulky a nadále čeká na první bundesligové vítězství.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele