6. kolo
05.10.2024 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Jonathan Burkardt na půdě St. Pauli dvakrát skóroval. (© AFP)

Mohuč nováčka nešetřila. St. Pauli neubránilo rozjetého Burkardta

Mohuč si udržela stoprocentní bilanci proti St. Pauli, když ho v šestém kole Bundesligy porazila 3:0. Díky této výhře natáhla svou působivou sérii neporazitelnosti venku na sedm ligových zápasů. Hrdinou duelu se stal Jonathan Burkardt, který pomohl hostům dvěma góly. Německý útočník je s pěti brankami na děleném druhém místě tabulky střelců nejvyšší německé soutěže.

Hosté začali perfektně už během prvních pěti minut, když Burkardt poslal hlavičku přes vyběhnuvšího brankáře Nikolu Vasilje a skóroval v šestém venkovním zápase v řadě. Náskok pak zdvojnásobil Armando Sieb, jenž po průniku na branku propasíroval míč za záda Vasilje a prosadil se podruhé v sezoně.

Na počáteční nezdary St. Pauli adekvátně zareagovalo, střelu Johannese Eggesteina ale dobře vytěsnil Robin Zentner. Chvíli nato se prosadil ze slibné pozice Oladapo Afolayan, ovšem předtím se ozval hvizd rozhodčího.

Po klidném začátku druhého poločasu oživil utkání další rychlý protiútok Mohuče, když Burkardt ranou z první přesně zamířil do dolního rohu a zvýšil už na 3:0. Německý útočník si tak připsal pátý gól v této sezoně a posunul se na průběžné druhé místo v bundesligových tabulkách střelců. Po asistenci u úvodní branky Burkardta mohl Phillip Mwene přidat své jméno i do střelecké listiny, jeho rána však skončila pouze na boční síti.

Nejblíže k snížení byl Jackson Irvine, který měl dost prostoru v pokutovém území k přesnému zamíření, ovšem minul. Výsledek znamená, že St. Pauli vyrovnalo nechtěný klubový rekord osmi domácích zápasů bez vítězství v Bundeslize.

Mohuč prohrála dva z předchozích tří ligových zápasů, a tak se jí ulevilo, když se vrátila na vítěznou vlnu. V tabulce se vyšvihla na 10. místo a svého soupeře nechala trčet těsně nad sestupovými pozicemi na 15. příčce.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele