1. kolo
24.08.2024 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Brém (© AFP)

Weisserovy asistence dovedly Brémy v Augsburgu k bodovému zisku

Werder Brémy si z úvodního kola nové bundesligové sezony odvezl z Augsburgu remízu 2:2. Ani dvě asistence Mitchella Weisera nicméně nepomohly zelenobílým k vítězství v prvním kole německé nejvyšší soutěže. Naposledy se v úvodní den ročníku radovali v roce 2013.

Bavoři se hnáni mohutnou podporou publika do svého soupeře pustili, čímž chtěli napravit své slabé začátky zápasů z minulé sezony. Jako první se v úvodní čtvrthodině ovšem prosadili hosté, když Weisser našel svým centrum Felixe Agua, jenž se v Bundeslize gólově prosadil po dlouhých 43 měsících. I tehdy se Agu trefil právě proti Augsburgu.

Tomu stačily na odpověď pouhé čtyři minuty, když Elvis Rexhbecaj nádherným způsobem vymetl pravý horní roh soupeřovy branky.. To znamenalo drastickou změnu tempa a Rexhbecaj hrál klíčovou roli při dokončení obratu. Jeho míč na pravý okraj pokutového území poslal Tim Breithaupt křizným pokusem na zadní tyč, kde číhal Samuel Essende a hlavou vstřelil svůj vůbec první gól v německé nejvyšší soutěži.

Ole Werner odpověděl dvojitým poločasovým střídáním, kdy Kekeho Toppa nahradil Justin Njinmah. A ukázalo se, že to byl mistrovský tah, protože Werder těsně před hodinou hry dokázal jeho zásluhou srovnat. Architektem celé situace se opět stal Weiser, jenž poslal centr na Justina Njinmaha, a ten vyprodukoval hlavičku, která umlčela WWK Arenu. Nyní byl na řadě domácí lodivod Jess Thorup, aby zareagoval, a učinil tak dvojitým střídáním, které sloužilo spíše k posílení středu pole než útočných prostor.

Následně to chvíli vypadalo, že by si Augsburg mohl vzít vedení zpět na svou stranu, jenže druhé trefě Essendeho v zápase předcházela hra rukou, což potvrdil také videorozhodčí. Ten byl v akci také o chvíli později, kdy se domácí publikum domnívalo, že některý z hráčů Brém zahrál ve vápně rukou, jenže VAR tuto skutečnost neodhalil, a pokračovalo se tak ve hře za nezměněného stavu.

Ačkoliv se Essende opravu snažil překlopit vývoj duelu zpět na stranu Augsburgu, nepříliš sehraní Bavoři se už k ničemu nedostali. Mírná spokojenost panovala u hostů, kteří vstřelili dva či více gólů už popáté z posledních šesti bundesligových duelů.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele