6. kolo
04.10.2024 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexis Claude-Maurice (© HARRY LANGER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Čvančara na vítěznou branku nenavázal. Augsburg díky výhře přeskočil Mönchengladbach

Fotbalisté Augsburgu využili v sedmém kole Bundesligy výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Mönchengladbachem. Za hosty nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě Tomáš Čvančara poté, co minulý duel rozhodl z lavičky. V 64. minutě však střídal bez podílu na brance, hned o minutu později zařídil domácím tři body Alexis Claude-Maurice.

Svěřenci Jesse Thorupa vstupovali do utkání po těžké porážce na hřišti Lipska a věděli, že na domácí půdě musí pozitivně odpovědět. Nicméně to byli hosté, kdo se v úvodní půlhodině utkání prezentoval lépe, přičemž Julian Weigl a Tim Kleindienst měli několik šancí, které však skončily vedle branky.

Mönchengladbach měl i nadále převahu a s blížícím se závěrem úvodního dějství se snažil o průlom, ale ve 39. minutě se domácí proti chodu hry ujali vedení. Die Fohlen se nedokázali vypořádat s Dimitriosem Giannoulisem a jeho centrem do vápna, čehož využil Keven Schlotterbeck. Hrudí si zpracoval míč a následně vyslal nádhernou střelu z voleje, kterou nedal gólmanovi šanci.

Augsburg se chtěl prosadit i v úvodu druhé půle, nakonec ale byli Thorupovi svěřenci naopak vděční brankáři Nediljkovi Labrovičovi, který chytře zakročil proti Čvančarovi z bezprostřední blízkosti. Šance pokračovaly na obou stranách hřiště a domácí zdvojnásobili svůj náskok v 65. minutě, když střídající Claude-Maurice zachytil míč na hranici pokutového území a vyslal úspěšnou přízemní ránu.

O sedm minut později Mönchengladbach snížil brankový deficit, když se Kleindienst vyhoupl nejvýše po rohovém kopu Kevina Stögera. Závěrečných 15 minut bylo fascinujících pro nezaujaté fanoušky. Hosté se snažili o vyrovnání a Robin Hack se dostal k hlavičce, kterou Labrovič zkušeně vyrazil. Svěřenci Gerarda Seoaneho poté pokračovali v útočném tlaku, ale zadní řady Augsburgu pod tlakem odolaly a domácí si tak připsali druhé bundesligové vítězství v sezoně, čímž se posunuli nad svého soupeře na 11. místo tabulky.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Jestli se A letošní sezónu nevzpamatuje, může se stát, že letos poprvé v životě z bundesligy spadne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele