2. kolo
31.08.2024 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hugo Ekitiké (© AFP)

Frankfurt byl pro české trio Hoffenheimu příliš velkým soustem

Eintracht Frankfurt ve druhém bundesligovém kole na domácím stadionu ukončil pětizápasovou sérii bez výhry v nejvyšší německé soutěži skalpem Hoffenheimu 3:1.

Frankfurt, který chtěl odčinit porážku z úvodního kola, dominoval od začátku zápasu, hosty zatlačil na jejich vlastní polovinu, ale zmohl se pouze na několik propagačních střel z dálky, které Olivera Baumanna příliš neohrozily. Skórovat se domácím nakonec podařilo v polovině prvního poločasu. Omar Marmoush vysunul přesnou přihrávkou Huga Ekitikeho a Francouz ukázal svou třídu, když obešel vybíhajícího Baumanna a uklidil míč do prázdné branky. Ve 32. minutě přišel druhý gól do branky Hoffenheimu. Tentokrát Ekitike elegantně uvolnil Huga Larssona, který z první zakončil do dolního rohu.

Pellegrino Matarazzo reagoval o přestávce na špatný první poločas dvojitým střídáním a zdálo se, že to hostům dodalo jiskru, protože dokázali odpovědět 10 minut po změně stran. Adam Hložek se blýskl svou rychlostí, uvolnil se na pravé straně a poté našel Andreje Kramariče, který míč snadno uklidil ke vzdálenější tyči. Bohužel pro hosty se naděje na obrat rozplynuly o dvě minuty později, kdy nepozorná obrana poskytla Marmoushovi příliš prostoru v pokutovém území, aby si našel místo u bližší tyče a zvýšil na 3:1.

Die Kraichgauer byli zjevně frustrovaní z toho, že tak rychle znovu inkasovali a nedařilo se jim podruhé vrátit do hry, zatímco domácí zklidnili hru, a dokonce byli blízko k tomu, aby přidali čtvrtý gól, prudkou střelu Igora Matanoviče ale Baumann vyrazil.

Oba celky tak mají po dvou odehraných zápasech tři body. Toto vítězství bylo pro Frankfurt velmi důležité, protože překonal špatnou sérii, která se táhla už od minulé sezony.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele