4. kolo
21.09.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Omar Marmoush (© AFP)

Frankfurt potvrdil skvělou formu, doma přehrál trápící se Mönchengladbach

Frankfurt zvládl ve čtvrtém kole Bundesligy porazit na domácí půdě Mönchengladbach 2:0 a posunul se tak na třetí příčku tabulky. Naopak hostující Borussia vyhrála z posledních 10 ligových duelů jediný a se třemi body na kontě zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Frankfurt, který vstoupil do sezony ve skvělé formě, navázal na utkání s Wolfsburgem z minulého týdne a do přestávky kráčel se zaslouženým vedením 1:0. Zatímco Hugo Ekitike svou šanci na skórování zahodil, dominance domácích byla přeci jen odměněna v polovině prvního poločasu, kdy se prosadil Hugo Larsson. Švédský záložník, kterého našel přesným přiťuknutím Ansgar Knauff, se z 12 metrů nemýlil.

V prvním poločase byl Mönchengladbach většinou velmi pasivní, po přestávce ale začal do zápasu výrazněji promlouvat - především z křídla, kde hrozil Nathan Ngoumou. Borussia sice i nadále klepala na dveře od domácí svatyně, ta však zůstávala neotevřena. Hosté potřebovali i špetku štěstí, když Rocco Reitz střelou z dálky orazítkoval břevno. Pokusy hostů urvat bod ukončil Omar Marmoush, jenž navázal na svou formu - vstřelil již čtvrtý gól ve třech bundesligových zápasech této sezony.

Frankfurt se tak poprvé od roku 2021 radoval z třetí bundesligové výhry v řadě. Zcela opačná situace panuje v Mönchengladbachu, v jehož barvách odehrál přibližně 20 minut také střídající Tomáš Čvančara. Borussia se po třetí porážce v tomto ročníku krčí ve spodních patrech tabulky.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele