1. kolo
24.08.2024 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jamie Bynoe-Gittens po nástupu z lavičky dvakrát skóroval. (© AFP)

Bynoe-Gittens načal novou éru Dortmundu dvěma góly proti Frankfurtu

Nuri Sahin načal působení na lavičce Borussie Dortmund úspěšně, když své svěřence dovedl v úvodním kole Bundesligy k vítězství 2:0 nad Frankfurtem. Hrdinou zápasu se stal Jamie Bynoe-Gittens, jenž ve druhém poločase dvakrát skóroval a prodloužil venkovní trápení Orlů, kteří na hřišti soupeře nevyhráli už pět ligových utkání v řadě.

Navzdory tomu, že žlutočerní v minulé sezoně dokráčeli až do finále Ligy mistrů, jejich trenér Edin Terzič v létě opustil klub a kromě nového trenéra Sahina se k týmu připojilo mnoho nových tváří. Oproti tomu Frankfurt od úvodních minut vypadal sehraně a Hugo Ekitike, který už stihl v novém působišti dvakrát skórovat v poháru, od samého začátku působil obraně BVB problémy.

Vzhledem k tomu, že osm z posledních devíti vzájemných utkání těchto dvou týmů v Signal Iduna Parku, přineslo nejméně čtyři branky, byla bezgólová remíza v poločase poněkud překvapivá. Nebyla však způsobena nedostatkem snahy, neboť například Hugo Larsson se neúspěšně pokoušel skórovat střelou z voleje. Neuspěl ani na druhé straně Marcel Sabitzer, jenž si přihrávku Karima Adeyemiho příliš předkopl a míč uloupil Kevin Trapp.

Fanoušci Dortmundu se sice museli smířit s odchodem zbožňovaného Marca Reuse, našli ale více než důstojnou náhradu v podobě Juliana Brandta. Ten se na začátku druhé půle uvolnil a těsně přestřelil hostující branku. Vysvobození pro BVB přišlo až 20 minut před koncem, kdy si střídající Bynoe-Gittens zasekl míč na hranici šestnáctky a nádherně ho zavěsil ke vzdálenější tyči.

Místo toho, aby inkasovaný gól hosty nakopl, vypadali po něm poněkud odevzdaně. V nastaveném čase navíc Bynoe-Gittens unikl obraně Frankfurtu, překonal Trappa a zajistil svému týmu sedmý po sobě jdoucí duel s Frankfurtem bez porážky.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele