2. kolo
01.09.2024 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Thomas Müller pojistil výhru Bayernu Mnichov. (© AFP)

Legendární Müller pojistil výhru nad Freiburgem jubilejním gólem, Bayern zůstává v lize stoprocentní

Bayern zvítězil ve druhém kole Bundesligy v Allianz Aréně nad Freiburgem 2:0. Duel rozhodl v závěru první půle Harry Kane z penalty, výhru pojistil po výměně stran Thomas Müller svým 150. zásahem v německé nejvyšší soutěži. Zkušený útočník navíc nastoupil do 710. ligového utkání za celek z Mnichova, čímž se stal klubovým rekordmanem.

Bayern v minulé sezoně sice skončil na velmi neuspokojivém třetím místě, jeho domácí bilance byla i tak skvělá, jelikož zvítězil ve 14 ze 17 ligových střetnutí. Že tato statistika není žádná náhoda, potvrzoval bavorský gigant od úvodních minut.

Zejména Jamal Musiala působil zadním řadám Freiburgu potíže. Střelu Michaela Oliseho ze zajímavé pozice, ve které ho našel právě Musiala, však brankář Florian Müller zlikvidoval. Nerozhodný stav zlomila až 38. minuta. Po diskutabilním rozhodnutím videorozhodčího se k penaltě dostal držitel Zlaté kopačky z minulého ročníku Kane, který dostál své pověsti a poslal Bayern do vedení.

Jediným zaváháním domácích se stal nepohlídaný odražený míč, ke kterému se dostal Patrick Osterhage a prudce jej poslal na bránu Manuela Neuera. Německý brankář si se střelou naštěstí pro domácí dokázal poradit. V 59. minutě pak trenér Vincent Kompany poslal na hřiště veterána Müllera, který na oplátku pokořil hned dva milníky. Ten první v počtu zápasu jen tím, že se podíval na trávník, ten druhý o chvíli později. Hezky si dokázal před dotírajícími obránci pokrýt míč a pěknou střelou jej poslal za záda jeho jmenovce, čímž vstřelil jubilejní 150. gól v Bundeslize.

V samotném závěru mohl po nařízené penaltě zkorigovat skóre Lucas Höler, avšak svůj pokus vyslal vysoko nad bránu. Bayern se tak po pohodlném vítězství může připravovat na cestu k nováčkovi z Kielu.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele