6. kolo
05.10.2024 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Holsteinu Kiel. (© INA FASSBENDER / AFP)

Leverkusen přišel o kouzlo z loňské sezony. Kiel v závěru ustál drtivý tlak

Leverkusen získal v utkání šestého kola německé Bundesligy proti Kielu po remíze 2:2 pouze bod. Bayer přišel o dvoubrankový náskok a prodloužil tak čekání na první čisté konto v Bundeslize. Domácí šli rychle do vedení po gólech Victora Boniface a Jonase Hoffmana, poté však polevili a hosté zvládli vyrovnat. Patrick Schick do utkání nastoupil v 70. minutě.

Die Werkself do utkání vstoupili výborně a během deseti minut vedli o dvě branky. Nejprve se po přihrávce od oslavence Exequiela Palaciose v pokutovém území prosadil Boniface, ketrý naopak u druhého gólu našel Hofmanna a ten zblízka zvyšoval na 2:0.

Domácí fanoušci se radovali z dalšího zásahu Nigerijce, videorozhodčí však zásah neuznal pro ofsajd. Poté, co přečkali několik dalších šancí, hosté z ničeho nic snížili. Lewis Holtby našel přesným rohem Maxe Geschwilla, který hlavou vrátil Kiel zpět do hry. Dvojí střídání v týmu Kielu o přestávce svědčilo o snaze využít nečekaného vývoje a na hřiště přišli útočníci Fiete Arp a Benedikt Pichler. Hosté se spoléhali na brejky, a jeden se jim málem povedl, když Pichler vyslal střelu, kterou musel pohotovým zákrokem zmařit Edmond Tapsoba.

To, co se ještě před hodinou zdálo nemyslitelné, se nakonec stalo sotva o minutu později, když Kiel dostal po faulu Jeremieho Frimponga na Armina Gigoviče v pokutovém území skvělou šanci vyrovnat. K míči se postavil Arp a vystřelil do vzdálenějšího pravého rohu, když Lukáš Hradecký špatně odhadl směr. Kiel byl poté velmi blízko k tomu, aby se ujal vedení. Po dalším protiútoku Timo Becker přihrál Pichlerovi, který u vzdálenější tyče hlavičkoval po zemi a donutil Hradeckého vyrazit míč.

Xabi Alonso na vyrovnávací gól reagoval trojím střídáním, navíc o několik minut později nasadil Amineho Adliho. To znamenalo, že Kiel musel v závěrečné desetiminutovce upřednostnit hlubokou obranu proti týmu, který v minulé sezoně získal 15 bodů díky gólům vstřeleným v 80. minutě nebo později. Kielští fotbalisté se ubránili a vybojovali cenný bod, který bude za daných okolností připomínat spíše vítězství, ačkoliv jsou nyní prvním bundesligovým debutantem po 13 letech, který v úvodních šesti zápasech nezvítězil.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele