5. kolo
28.09.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Frank Schmidt (© AFP)

Hedeinhem po dvou porážkách zvítězil, nelichotivou sérii prolomil Schöppner

Zápas skončil na obou stranách s deseti muži, Heidenheim si přesto připsal v pátém kole Bundesligy vydřené vítězství 2:0 nad Mohučí a posunul se v tabulce do první pětky.

V minulé sezóně nedokázali hráči Mohuče ve dvou soutěžních zápasech své hosty porazit, ale do utkání šli s velkým optimismem, protože Heidenheim právě utrpěl dvě těžké porážky. Byli to však hosté, kteří začali silněji a vypadali velmi hrozivě. Málem skórovali po akci Niklase Dorsche, když Marvin Pieringer donutil Robina Zentnera ke skvělému zákroku. Pieringer byl očividně při chuti a do střelecké listiny se zapsal po 16 minutách, kdy útočník působivě proměnil přihrávku Jonase Föhrenbacha a vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně.

První poločas byl pro Mohuč prokletý, což se ještě zhoršilo těsně před půlhodinou hry, kdy obránce Andreas Hanche-Olsen dostal druhou žlutou kartu za faul na Mikkela Kaufmanna, a domácí tak po většinu zápasu hráli s deseti muži. Jediným skutečným pozitivem prvního poločasu pro domácí bylo, že o přestávce odcházeli do kabin pouze s jednogólovým mankem, ale Kevina Müllera ani jednou pořádně neprověřili.

Byl to Florian Exner, kdo byl po restartu nejzaměstnanějším mužem na hřišti a krátce po přestávce rozdal čtyři žluté karty, když se snažil toto dramatické střetnutí zkrotit. Ve druhém poločase začala Mohuč konečně hrát jako tým, který v posledních 14 zápasech pouze jednou prohrál, a pěknou akci málem zakončil osamocený Lee Jae-sung. Na druhé straně udržel Zentner svůj tým ve hře skvělým zákrokem, kterým zneškodnil silný pokus Föhrenbacha zevnitř pokutového území.

Deset minut před koncem utkání došlo k dalšímu dramatickému zvratu, když po nebezpečném zákroku Dorsche na Kaishu Sana vytáhl Exner po přezkoumání situace systémem VAR další červenou kartu. Přesto si hosté krátce před závěrečným hvizdem upevnili vedení, když se po rohovém kopu nejvýše vyšvihl Jan Schöppner a perfektně umístěnou hlavičkou do horního rohu umlčel domácí publikum. Heidenheim zvládl nervózní šestiminutové nastavení a dosáhl cenného vítězství 2:0, které ho vyneslo na páté místo v Bundeslize a Mohuč poslalo na jedenáctou příčku.

Autor: Livesport.cz / Archie Burkinshaw

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele