2. kolo
01.09.2024 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Voith-Arena (© AFP)

Heidenheim zdemoloval Augsburg čtyřmi góly, bez inkasované branky vévodí Bundeslize

Heidenheim v rámci druhého kola Bundesligy deklasoval hosty z Augsburgu 4:0. Více než úspěšně tak navázal na výhru proti nováčkovi St. Pauli. Navíc to opět zvládl bez inkasované branky, účastník Konferenční ligy se tak nečekaně dostal do čela německé nejvyšší soutěže. Gólem a asistencí dirigoval triumf domácích Paul Wanner, jenž se v posledních čtyřech utkáních, do nichž nastoupil, přímo podílel na šesti gólech.

Domácí se po čtvrtečním postupu do Konferenční ligy nacházeli v dobrém rozpoložení. Sice je nejprve málem probrala rána z dálky od Arneho Maiera, která se odrazila od břevna, ale o pár chvil později se mohli vrátit do pohody. Hostující Keven Schlotterbeck zahrál rukou a nařízenou penaltu proměnil Wanner. Schlotterbeck mohl vzápětí odčinit svou chybu, ale bohužel pro Augsburg znovu orazítkoval hlavičkou jen břevno.

Heidenheim pokračoval v produktivitě. Jonas Föhrenbach našel od brankové čáry Marvina Pierinigera a ten pobídl ke skórování lépe postaveného Léa Scienzu. Jeho střelu se ještě na poslední chvíli marně pokoušel vyrazit obránce Jeffrey Gouweleeuw. Pieringer mohl těsně před poločasem zvýšit na rozdíl tří branek, svou šanci ovšem nevyužil.

Přestože hosté sáhli ke čtyřem střídáním a snažili se s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat, byli to znovu domácí, kteří udeřili. Skvělé hrající Wanner se zbavil protihráče a vyslal do úniku Adriana Becka. Ten překonal gólmana Nediljka Labroviče střelou k bližší tyči. Definitivní tečku pak svým premiérovým bundesligovým gólem přidal Maximilian Breunig. Šikovný Scienza si několikrát ťukl balon s Omarem Haktabem Traorém, až se míč nakonec dostal ke střelci Breunigovi, který s přehledem zavěsil.

Domácí obstarali fanouškům podívanou na své nejvyšší bundesligové vítězství v historii, zatímco hosté posedmé v řadě nedokázali zvítězit v ligovém utkání.

Autor: Livesport.cz / Alex Bowmer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele