23. kolo
28.02.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Andre Hahn (© AFP)

Mainz prohrál s Augsburgem a šance na opuštění sestupového pásma nevyužil

Mainz se v neděli odpoledne utkal s Augsburgem a karty byly jasně rozdané. V případě výhry Mainzu se domácí tým posune před Herthu a Bielefeld a opustí tak sestupové pásmo. Zápas však dokázali jediným gólem rozhodnout hosté z Augsburgu a Mainz tedy na předposlední příčce zůstává.

Se sedmnácti body předposlední je v tuto chvíli Mainz a na dvojici Hertha, Bielefeld ztrácí jeden bod. Augsburgu výhra pomohla v odskočení od Kölnu a v tuto chvíli je s šestadvaceti body a náskokem pěti bodů na Köln na třináctém místě.

V 16. minutě mohl jít do vedení Mainz, avšak Latza se po převzetí odraženého míče trefil přímo do brankáře Gikiewicze. Ve 25. minutě to naopak byl Augsburg, kdo šel do veden, když se po obrovské chybě Zentnera dostal k míči Hahn a trefil se do odkryté části brány.

Dalších pořádných šancí jsme se dočkali až v závěru zápasu. V 86. minutě mohl naplno rozhodnout o výhře Augsburgu svým druhým gólem v zápasu Hahn, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila pouze na tyči a vzápětí se málem potvrdilo dávné pravidlo "Nedáš, dostaneš!"

Hned v 88. minutě se totiž do zajímavé střelecké pozice dostal domácí Onisiwo a po zákroku Gikiewicze skončil míč rovněž na tyči. Gól, který vstřelil Hahn v první půli byl tedy v celém zápase jediným a všechny tři body si odváží Augsburg.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele