5. kolo
24.09.2016 15:30 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:3

Úchvatné utkání se dnes odehrálo v Coface Areně, kam přicestoval Bayer Leverkusen. Mohuč sice po prvním poločase vedla 2:1, po změně stran ale navázal na svou trefu z úvodního dějství Javier Hernández a po jeho dalších dvou brankách, z nichž jednu vsítil až v nastaveném čase, se Bayer mohl radovat z výhry a v tabulce se na svého dnešního soupeře dotáhl.

Parádní přestřelka začala po půlhodině hry. Rychlý brejk Mohuče rozjel Daniel Brosinski parádní kolmicí na rozběhnutého Levina Öztunaliho, dvacetiletý ofenzivní fotbalista se poté ve sprintu dostal až do šestnáctky, odkud připravil gól na stříbrném podnose pro Yunuse Malliho - 1:0. Z vedení se ovšem domácí příliš dlouho neradovali. Charles Aránguiz krátce po rozehrání milimetrovým lobem oslovil Chicharita a ten navzdory špatnému zpracování dokázal vyrovnat.

Mohuč si nicméně vedení ještě do přestávky vzala zpátky. Centr od rohového praporku z kopačky Malliho k překvapení všech i samotného střelce propadl až ke Stefanu Bellovi, od něhož se balón odrazil do sítě. V tomto momentě defenziva Bayeru opravdu zaspala a do druhé půle tak družinu Rogera Schmidta čekal náročný úkol.

Leverkusenu se podařilo vyrovnat v 66. minutě. Nákop Charlese Aránguize sklepl k nohám Hernándeze Stefan Kiessling a mexický forward s přispěním výrazné teče skluzujícího Hacka pokořil Jonase Lössla podruhé.

Když už se zdálo, že se oba celky dnes rozejdou smírně, přišla druhá minuta nastavení, dalekonosný nákop Jonathana Taha, zaváhání defenzivy včele s brankářem a pohotový Chicharito, který tak zkompletoval hattrick a zajistil Bayeru tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele