2. kolo
23.08.2015 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 1:2

Borussia Mönchengladbach si vstup do nové sezóny rozhodně představovala jinak. Po úvodním debaklu v Borussenderby doma nestačila na Mohuč a po dvou kolech je v tabulce poslední. Naopak svěřenci Christiana Heidela dokázali napravit překvapivý nezdar s Darmstadtem a v Borussia-Parku zvítězit 1:2.

Hosté začali utkání aktivněji a blízko gólu byli již v 13. minutě, kdy Yunuss Mali nenápadnou střelou orazítkoval tyč Sommerovy svatyně. Domácí fanoušci své oblíbence po minulé skvělé sezóně nepoznávali, Hříbatům se vůbec nedařilo a často snadno přicházela o míč. Přesto se na chvíli celý stadion zaradoval, když Thorgan Hazard tečoval do sítě Hermannovu střelu. Radost však netrvala dlouho, belgický záložník stál totiž zřejmě v těsném ofsajdu.

Mohuč následně ještě jednou rozezvučela brankovou konstrukci. Fabian Frei si na hranici šestnáctky dobře zpracoval vysoký míč a z druhého doteku tvrdě vypálil, balón se pak od břevna odrazil těsně před brankovou čáru. Zasloužený gól nakonec přece jenom přišel ještě do poločasové pauzy. Po pěkné akci centroval zprava Mali a na zadní tyči v pádu překonal Yanna Sommera Jairo Samperio.

Záhy měl vyrovnání na kopačce Hazard, ovšem tváří v tvář brankáři těsně minul. Po změně stran už se ale Gladbach dokázal prosadit. Během pasáže, kdy hosté trochu zvolnili, Stindl posunul míč na Patricka Hermanna a jedna z hlavních ofenzivních hvězd z šestnácti metrů nedala Lorisu Kariusovi přesnou střelou k pravé tyči sebemenší šanci zasáhnout. Dokonat obrat mohl zanedlouho Raffael, podobně jako v prvním poločase Hazard však samostatný nájezd neproměnil.

Na druhé straně nebyl znovu daleko od gólu Fabian Frei, jeho hlavička po Clemensově přímém kopu se ale mezi tři tyče nevešla. V těchto chvílích se hrál opravdu atraktivní fotbal, zaplněný Borussia-Park se bavil. K nelibosti velké většiny publika nevyužil další příležitost Hermann, když z hranice velkého vápna mířil těsně nad.

V 79. minutě navíc přišla pro Favreho družinu pohroma. Jairo Samperio se tentokráte ze zakončovatele proměnil v asistenta, jeho centr našel přesně Christiana Clemense a ten přímo z voleje rozvlnil síť. Mönchengladbach pak hru logicky více otevřel, snaha za vyrovnání ale přišla vniveč. Naopak Mohuč mohla ještě přidat pojistku, konkrétně Jošinori Muto, který běžel dvakrát sám na Sommera, jenomže vždy přestřelil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

mrdky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele