6. kolo
23.09.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 1:0

Leverkusen zareagoval na narůstající krizi tím nejlepším možným způsobem, když před vlastními fanoušky udolal nebezpečný Mainz nejtěsnějším výsledkem 1:0. Jedinou trefu utkání si připsal Javier Hernández, pro nějž šlo o vůbec první bundesligový gól v kariéře.

Bývalý útočník Manchesteru United a Realu Madrid je čtvrtým Mexičanem, kterému se podařilo v německé nejvyšší soutěži skórovat, a jeho trefa ukončila dlouhých 410 minut domácího čekání na úspěch. Nutno dodat, že Hernándezův výkon dnes snesl ta nejpřísnější měřítka: jeho energie, odhodlání, skvělé náběhy a obecně brilantní pohyb po hřišti byly pro domácí fanoušky zdaleka největšími pozitivy celého utkání.

Co se produktivity týče, potřebují se svěřenci Rogera Schmidta ještě hodně zlepšit: na branku Mainzu vyslali hned 20 střel, proměnili ale jedinou. Tři body po sérii tří proher v řadě se však počítají; v Leverkusenu si tak konečně mohou alespoň na chvíli oddychnout.

Domácí se od první minuty vrhli do útoku a dali tak jasně najevo, že nehodlají připustit další blamáž. Zejména Karim Bellarabi byl na pravém křídle hodně vidět, samozřejmě společně s Hernándezem a také Kevinem Kamplem; tato trojice dávala hostující defenzivě nejvíce zabrat. Stupňující se tlak vyústil v jedovatou ránu Hakana Calhanoglua, která byla sražena mimo tři tyče, a nepříliš nebezpečnou střelu Bellarabiho.

Gólman Loris Karius byl v bráně Mainzu spolehlivou poslední instancí, a když už jej Christoph Kramer (s pomocí teče jednoho z obránců) konečně překonal, odklízel míč do bezpečí z brankové čáry Niko Bungert. Krátce po změně stran si Karius vybral slabší chvilku proti střele Calhanoglua, skóre se ale stále neměnilo.

Nízká efektivita Bayeru málem stála favorita cenné body - ve skvělé formě hrající Yunus Malli otestoval Bernda Lena nebezpečnou střelou. Jinak se ale hrálo prakticky na jednu bránu a domácí se ve finále dočkali vytouženého úspěchu. Hernándezova skvělá individuální akce a následná Calhanogluova teč stačily k tomu, aby Leverkusen porazil svého soupeře 1:0. V samém závěru ještě Kießling napálil tyč a proti Kramerovi zasahoval efektním zákrokem Karius, skóre se ale už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele