12. kolo
07.11.2015 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2:0

Utkání Mainzu proti Wolfsburgu velmi výrazně ovlivnila brzká červená karta pro hostujícího forvarda Juliana Draxlera. V desíti mužích se Vlci nedokázali domácím ubránit a po brankách Pabla De Blasise a Yunuse Malliho prohráli 0:2..

První gól padl po půlhodině hry, pojišťující branky se FSV dočkalo čtvrt hodiny před koncem. Přestože Wolfsburg vstupoval do utkání jako favorit a toužil dalšími třemi body posílit svoji pozici v boji o druhé místo, Draxlerův úlet jej výrazně poznamenal; ve skutečnosti se tak domácí na cenný triumf vlastně ani moc nenadřeli.

Neuběhla ještě ani čtvrthodina hry, když mladý reprezentant sestřelil domácího obránce Gonzala Jaru; bylo zřejmé, že to neudělal schválně, přesto ale zahrál vysokou nohou a musel opustit hřiště. Plány Vlků na čtvrté bundesligové vítězství v řadě se tak začaly povážlivě hroutit.

Zpočátku se ještě svěřenci Dietera Heckinga s nezáviděníhodnou situací prali statečně; i v deseti kontrolovali tempo hry a po 30 minutách statistika ukazovala sedmdesátiprocentní držení míče v jejich prospěch. Jenže Mainz pouze čekal na svou šanci k úderu, který přišel krátce poté. Gólman Diego Benaglio pouze vyrazil centrovaný míč k De Blasisovi, který z dorážky nezaváhal.

Také po změně stran se do hostujícího vápna snášel jeden centr za druhým; Mainz, který už v té době zápasu dominoval, evidentně toužil i po druhé, pojišťující brance. O tu se nakonec postaral ve skvělé formě hrající Malli, který už začátkem listopadu sedmi góly pokořil svůj dosavadní sezonní rekord.

Jeho pohotové zakončení po rychlé akci ukázalo, že tento talentovaný forvard skutečně roste v nebezpečného zabijáka - v prvním dějství nebyl příliš vidět, jakmile ale dostal šanci rozhodnout, dal na odiv svůj nově nabytý chladnokrevný instinkt. Mainz tak stylově přerušil sérii tří domácích porážek v řadě a dal fanouškům po delší době opět důvod k radosti.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele